TREĆEG DANA TRI SREBRNE MEDALJE

Na 42. Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore, koje se održava od 06. do 08. februara 2015. godine u Cirihu, Švajcarska, trećeg dana članovi reprezentacije Srbije Simić Minja, Džaković Miloš i Šestakov Aleksandar osvojili su tri srebrne medalje.

U kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno +68 kg Simić Minja je pobedila Yildirim Meryem iz Nemačke sa 7:2, Giorgetti Polu iz Luksemburga sa 2:1, Gljiva Enu iz BiH sa 5:0 da bi u finalnom susretu izgubila od Ferracuti Clie iz Italije sa 0:2.

U kategoriji mlađih seniora borbe pojedinačno -60 kg Džaković Miloš je pobedio Plakhutin Evgenija iz Rusije na izjašnjenje 0:0, Bellaraj Issama iz Belgije sa 9:1, Nikolovski Gorana iz Makedonije sa 6:3 da bi u finalnom susretu izgubio od Berak Borana iz Hrvatsker sa 0:6.

U kategoriji mlađih seniora borbe pojedinačno +84 kg Šestakov Aleksandar je pobedio Ristevski Emanuela iz Makedonije sa 4:1, Paksi Petera iz Mađarske sa 5:2, Lardy Tyron-Darnella iz Holandije sa 4:2, Papadopoulos Diamantisa iz Grčke na izjašnjenje 2:2 da bi u finalnom susretu izgubio od Yamanoglu Alparslana iz Turske sa 0:2.

Sveukupno na ovogodišnjem Prvenstvu Evrope za kadete, juniore i mlađe seniore takmičari reprezentacije Srbije osvojili su 4 srebrne i 3 bronzane medalje.

 

Rezultati

Žrebne liste sa rezultatima

Finalni mečevi

Repasaži

Uspešnost