UNAPREĐENJE TAKMIČARSKOG PRAVILNIKA

logoIzmena 1:

Član 21, deo 2, stav 9 (poletarci, pioniri i nade u katama u apsolutnoj kategoriji) menja se i glasi:

Takmičari u apsolutnom nivou kod uzrasne kategorije nada izvode majstorske kate, u svakom krugu nova kata, s tim da u borbi za medalju mogu ponoviti katu iz eliminacija, ali ne uzastopno istu. Kod uzrasne kategorije poletaraca, koji izvode predučeničke i učeničke kate, i mogu ponavljati katu u svakom četvrtom krugu (moraju znati najmanje tri kate) pri čemu jednu istu katu ne mogu ponavljati uzastopno dok kod uzrasne kategorije pionira takmičari izvode predučeničke, učeničke, teki i majstorske kate, usvakom krugu nova kata, s tim da u borbi za medalju mogu ponoviti katu iz eliminacija, ali ne uzastopno.

Izmena 2:

Član 21, deo 2, posle stava 12 dodaje se stav koji glasi:

Kod kata ekipno za poletarce, pionire i nade mogu se izvoditi predučeničke, učeničke, teki i majstorske kate. Poletarci i pioniri mogu ponavljati katu u svakom četvrtom krugu (moraju znati najmanje tri kate), pri čemu jednu istu katu ne mogu ponavljati uzastopno. Kod uzrasne kategorije nada, takmičari u svakom krugu izvode novu katu, s tim, da u borbi za medalju mogu ponoviti katu iz eliminacija, ali ne uzastopno.

Izmena 3:

Član 72. menja se i glasi:

Na svim takmičenjima KFS sudi se na osnovu Sudijskog pravilnika KFS.

Kate sude po trojica sudija u mlađim uzrasnim kategorijama (poletarci, pioniri, nade), a na regionalnim takmičenjima za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore mogu da sude i po trojica sudija.

Izmena 4:

Ova izmena se odnosi na Uzrasne i težinske kategorije za takmičarsku 2015/2016. godinu kod uzrasne kategorije za kadete po kojoj su kadeti oni takmičari koji su rođeni 2002., 2001. i od 05.02.2000. do 31.12.2000. godine.

Tumačenje: S obzirom na to da su takmičari rođeni 2002. godine i nade i kadeti pruža se mogućnost da ti takmičaru mogu nastupiti u obe uzrasne kategorije.