EVROPSKO ZLATO ZA DINU DURMIŠ

vinjetaPrvog dana 43. Evropskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore, koje se održava u Limasolu na Kipru, od 05. do 07. februara 2016. godine, članovi reprezentacije Srbije osvojili su jednu zlatnu i dve bronzane medalje.

Zlatnu medalju osvojila je Durmiš Dina u kategoriji kadetkinja borbe pojedinačno +54kg a bronzane medalje Mladežić Bojana u kategoriji mlađih seniorki kate pojedinačno i Simić Jovan u kategoriji mlađih seniora kate pojedinačno.

Na putu do zlatne medalje Durmiš Dina je pobedila takmičarku iz Grčke Mpatsila Goteini posle 0:0 na izjašnjenje sudija, takmičarku iz Slovačke Jelzova Nina sa 3:0, takmičarku iz Slovenije Kersić Ahlin Ajda posle 0:0 na izjašnjenje sudija, takmičarku iz Bosne i Hercegovine Mahmud Dinu posle 1:1 na izjašnjenje sudija i u finalu takmičarku iz Danske Olesen Frederikke sa 3:1.

Na putu do bronzane medalje Mladežić Bojana je pobedila Sterck Lauru iz Mađarske sa 4:1, Van Lokven Samanthu iz Holandije sa 4:1, da bi u polufinalnom susretu izgubila od Morata Martos Margarite iz Španije sa 3:2 i kroz repasaž zauzela treće mesto pobedom nad Bozan Dilare iz Turske sa 5:0.

Simić Jovan je na putu do bronzane medalje pobedio Papadopetrakis Markosa iz Grčke sa 5:0, Roesch Mauricija iz Švajcarske sa 5:0, Szczypkowski Maksymiliana iz Poljske sa 5:0, da bi u polufinalnom susretu izgubio od Sofuoglu Alija iz Turske sa 5:0 i kroz repasaž zauzeo treće mesto pobedom nad Klaneček Aljazom iz Slovenije rezultatom 4:1.

Drugog dana na programu će biti kate ekipno i borbe pojedinalno za juniorke i juniore.