ODLUKE DISCIPLINSKE KOMISIJE KFS

Logo KFS cirDisciplinska komisija Karate federacije Srbije je dana 17.01.2017. godine donela sledeće odluke:

 

Bojani Marković, treneru karate kluba “Skipper” iz Beograda, Katarini Strika Pavliček, treneru karate kluba “Soko Štark” iz Beograda, Marini Kiš, treneru karate kluba “Vazduhoplovac” iz Beograda i Nikoli Protiću, treneru karate kluba “Mladenovac” iz Mladenovca izriču se OPOMENE zbog nastupa kao trenera na Internacionalnom letnjem karate kampu u Baru (Crna Gora) bez dobijene saglasnosti od strane KFS.

Uzimajući u obzir da (1) prekršaji imenovanih predstavljaju najteži disciplinski prekršaj shodno članu 24. Disciplinskog pravilnika Karate federacije Srbije i (2) da je shodno članu 8. Disciplinskog pravilnika KFS, Disciplinska komisuja pri utvrđivanju kazne uzela u obzir sve okolnosti koje utiču da kazna bude blaža ili teža, a naročito težina izvršenog prekršaja i njegove posledice, stepen odgovornosti izvršioca, pobude zbog kojih je izvršen prekršaj, okolnosti pod kojima je izvršen prekršaj, ranije ponašanje izvršioca i njegovo držanje posle izvršenog prekršaja kao i sadržaj izjave Diciplinska komisija KFS je donela navedenu odluku.

 

Karate klubu “CBS” iz Bele Crkve, karate klubu “Dodersport” iz Novog Sada, karate klubu “Elid” iz Niša, karate klubu “Jadar” iz Draginca, karate klubu “Kovačica” iz Kovačice, karate klubu “Nokači” iz Novog Sada, karate klubu “Radnički” iz Kovina, karate klubu “Šampioni” iz Banje Koviljače i karate klubu “Vladimirovac” iz Vladimirovca izriču se OPOMENE zbog nastupa 24.09.2016. godine na turniru “Bjeljina Open – Noć šampiona 2016” u Bjeljini (Bosna i Hercegovina) bez dobijene saglasnosti od strane KFS.

Uzimajući u obzir da (1) prekršaji navedenih karate klubova predstavljaju najteži disciplinski prekršaj shodno članu 24. Disciplinskog pravilnika Karate federacije Srbije i (2) da je shodno članu 8. Disciplinskog pravilnika KFS, Disciplinska komisuja pri utvrđivanju kazne uzela u obzir sve okolnosti koje utiču da kazna bude blaža ili teža, a naročito težina izvršenog prekršaja i njegove posledice, stepen odgovornosti izvršioca, pobude zbog kojih je izvršen prekršaj, okolnosti pod kojima je izvršen prekršaj, ranije ponašanje izvršioca i njegovo držanje posle izvršenog prekršaja kao i sadržaj izjave Diciplinska komisija KFS je donela navedenu odluku.

 

Milošu Džakoviću, takmičaru karate kluba “Željezničar” iz Inđije, Đorđu Tešanoviću, takmičaru karate kluba “Front” iz Stare Pazove, Sofiji Simović, takmičarki karate kluba “Partizan” iz Beograda, Lei Kojčić, takmičarki karate kluba “Čukarica” iz Beograda i Dragani Negovanović, takmičarki karate kluba ” Šampioni” iz Banje Koviljače izriču se OPOMENE zbog nepoštovanja naloga Selektora KFS i samog Selektora KFS dana 17.09.2016. godine za vreme priprema na Tari.

Uzimajući u obzir da (1) prekršaji imenovanih predstavljaju lakši disciplinski prekršaj shodno članu 22. Disciplinskog pravilnika Karate federacije Srbije i (2) da je shodno članu 8. Disciplinskog pravilnika KFS, Disciplinska komisuja pri utvrđivanju kazne uzela u obzir sve okolnosti koje utiču da kazna bude blaža ili teža, a naročito težina izvršenog prekršaja i njegove posledice, stepen odgovornosti izvršioca, pobude zbog kojih je izvršen prekršaj, okolnosti pod kojima je izvršen prekršaj, ranije ponašanje izvršioca i njegovo držanje posle izvršenog prekršaja kao i sadržaj izjave Diciplinska komisija KFS je donela navedenu odluku.

 

Blažo Tomašević, sudija KFS, kažnjava se zabranom vršenja funkcije na period od 2 (dve) godine zbog nedoličnog ponašanja i vrlo pogrdnim i vulgarim rečima vređanja Karate federacije Srbije i vrhovnog sudije Teodora Rajića na međunarodnom turniru “Roda kup”, koji je održan 05.06.2016. godine u Beogradu na kome je imenovani vršio funkciju sudije. Kazna zabrane vršenja funkcije povlači i zabranu nastupa.

Kazna stupa na snagu 15.06.2016. godine danom donošenja mere suspenzije od strane Upravnog odbora Karate federacije Srbije i prema članu 51. Disciplinskog pravilnika KFS, vreme provedeno pod suspenzijom se uračunava u kaznu.