ODLUKA DISCIPLINSKE KOMISIJE KFS

Disciplinska komisija Karate federacije Srbije je dana 17.10.2017. godine donela sledeću odluku:

Lazar Ćosić, takmičar karate kluba “Nippon” iz Beograda, kažnjava se zabranom nastupa na period od 4 (četiri) meseca zbog nesportskog ponašanja u vidu psovanja protivničkog takmičara na Prvenstvu Beograda za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore koji je održan 23.09.2017. godine.

Uzimajući u obzir da (1) prekršaj imenovanog predstavlja teži disciplinski prekršaj shodno članu 23. Disciplinskog pravilnika Karate federacije Srbije i (2) da je shodno članu 8. Disciplinskog pravilnika KFS, Disciplinska komisuja pri utvrđivanju kazne uzela u obzir sve okolnosti koje utiču da kazna bude blaža ili teža, a naročito težina izvršenog prekršaja i njegove posledice, stepen odgovornosti izvršioca, pobude zbog kojih je izvršen prekršaj, okolnosti pod kojima je izvršen prekršaj, ranije ponašanje izvršioca i njegovo držanje posle izvršenog prekršaja kao i sadržaj izjave Diciplinska komisija KFS je donela navedenu odluku.

Kazna stupa na snagu 23.09.2017. godine danom izricanja kazne Shikaku i mere automatske suspenzije, član 11. Disciplinskog pravilnika KFS, od strane Delegata takmičenja i prema članu 50. Disciplinskog pravilnika KFS vreme provedeno pod suspenzijom se uračunava u kaznu.