PRVENSTVO EVROPE – ZLATNA MEDALJA ZA RADIČEVIĆ MARINU

Trećeg dana 45. Prvenstva Evrope za kadete, juniore i mlađe seniore, koje se održava od 02. do 04. februara 2018. godine u Sočiju, Rusija, takmičarka reprezentacije Srbije Radičević Marina u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno -68 kg osvojila je zlatnu medalju dok su Vasović Andrijana u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno -61 kg i Ropret u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno +68 kg osvojile bronzane medalje.

 

Na svom putu do prvog mesta u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno -68 kg Radičević Marina pobedila je takmičarku iz Turske Coskun Zeynep Beyzu sa 7:2, takmičarku iz Francuske Avazeri Leu sa 2:0, takmičarku iz Holandije Snel Lynnu sa 3:0 i takmičarku iz Nemačke Schroeter Madeleineu sa 2:1 da bi u finalnom susredu pobedila takmičarku iz Mađarske Czagany Doru sa 2:0.

 

Vasović Andrijana u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno -61 kg u prvom kolu izgubila je od takmičarke iz Švajcarske Radjenovic Nine sa 1:6 i koja ju je povukla u repasaž gde je pobedila takmičarku iz Holandije Izelaar Tetyanu sa 2:0 i takmičarku iz Mađarske Hollo Evelinu sa 2:0 i u borbi za bronzanu medalju pobedila je takmičarku iz Litvanije Marozaite Gabrielu sa 1:0.

 

Ropret Tara u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno +68 kg u prvom kolu izgubila je od takmičarke iz Izraela Loncic Dine sa 0:1 i koja ju je povukla u repasaž gde je pobedila takmičarku iz Azerbejdžana Aliyeva Faridu sa 3:0 i u borbi za bronzanu medalju pobedila je takmičarku iz Turske Eltemur Edu.

 

U ukupnom skoru na ovom šampionatu takmičari reprezentacije Srbije ukupno su osvojili jednu zlatnu medalju, dve srebrne i tri bronzane.

 

Kompletni rezultati

Žrebne liste sa rezultatima

Finalni mečevi

Repasaži

Uspešnost