NA PRVENSTVU EVROPE – JOKSIĆ DRUGI I SRBIJA EKIPNO U BORBAMA TREĆA

 

 

 

Na 53. Prvenstvu Evrope za seniore, koje je održano od 10. do 13. maja 2018. godine u Novo Sadu, učešće je uzeo do sada nezapamćen broj takmičara od 622 iz 51 zemlje, što je takođe rekordan broj u istoriji ovog takmičenja.

Za reprezentaciju Srbije nastupili su: Antić Marko u borbama pojedinačno -60 kg, Bitević Slobodan u borbama pojedinačno +84 kg, Cvrkota Sanja u borbama pojedinačno -68 kg, Joksić Stefan u borbama pojedinačno -67 kg, Maksić Dunja u borbama pojedinačno -55 kg, Martinović Marko u borbama pojedinačno -75 kg, Mijalković Uroš u borbama pojedinačno -84 kg, Milivojčević Jelena u borbama pojedinačno -50 kg, Mladežić Bojana u katama pojedinačno, Vasović Adrijana u borbama pojedinačno -61 kg, Suvajčević Stefan u katama pojedinačno, Vićovac Andriana u borbama pojedinačno +68 kg, seniori u borbama ekipno Anastasios, Bitević, Brezančić, Cvrkota, Joksić, Josipović, Jovanović, seniorke u borbama ekipno Cvrkota, Vasović, Radičević, Vićovac, seniorke u katama ekipno Leković, Saveski, Saveski i seniori u katama ekipno Simović, Todorović, Todorović.

 

Stefan Joksić je osvojio srebrnu medalju u kategoriji borbe pojedinačno -67 kg dok je muška ekipa u borbama osvojila bronzanu medalju.

 

Na svom putu do drugog mesta Stefan Joksić je pobedio takmičara iz Bugarske Rivov Vasilija, takmičara iz Grčke Gidakos Nikolaosa sa 4:1, takmičara iz Danske Busk-Matthiasen Lucasa, takmičara iz Azerbejdžana Aghalarzade Turala, takmičara iz Austrije Pokorny Stefana sa 5:2, a onda je u finalnom susretu izgubio od takmičara iz Turske Uygur Buraka pri rezultatu 2:2 pošto je Uygur prvi osvojio prvi poen.

 

Muška ekipa Srbije u borbama u sastavu Anastasios, Bitević, Brezančić, Cvrkota, Joksić, Jovanović i Mijalković u prvom kolu su pobedili ekipu Bugarske sa 3:1, dok su u drugom kolu izgubili od ekipe Turske sa 0:2. U repasažu su prvo pobedili ekipu Belgije sa 3:1 a zatim u borbi za bronzanu medalju ekipu Azerbejdžana sa 3:0 tako što ništa nisu prepustili slučaju pošto je u prvom meču pobedio Slobodan Bitević, u drugom Nikola Jovanović a u trećem je Stefan Joksić pobedio Rafaela Agajeva.

 

U okviru Evropskog prvenstva za seniore održano je i Prvo Evropsko prvenstvo u para karateu na kome je učešće uzelo 43 takmičara iz 15 zemalja gde je takmičarka Srbije Ugrenović Dragana osvojila srebrnu medalju u kategoriji slabovidih osoba.

 

Kompletni rezultati osvajači medalja

Kompletni rezultati

Žrebne liste sa rezultatima

Finalni mečevi

Repasaži

Uspešnost

Žreb

Plan takmičenja

 

Para karate kompletni rezultati

Para karate žrebne poen liste

Para karate uspešnost

Para karate žreb