KFS ZAPOČELA SPROVOĐENJE PROJEKTA ERASMUS + SPORT

 

 

Karate federacija Srbije, zajedno s partnerima, započela je sprovođenje projekta kojim se promoviše karate kao zdrav sport za primenu za starosni uzrast +55 koji se pod nazivom Promoting Active Engagement in Sports (PACES) sprovodi u četiri države. Partneri u projektu su Hrvatski karate savez, Karate federacija Slovenije, Karate federacija Makedonije i Karate federacija Srbije.

Projekat PACES, koji će trajati 18 meseci, započeo je 1. januara 2018 godine uvodnim sastankom (Kick-off Meeting) partnera koji je održan u Zagrebu 27. februara 2018. godine. Na ovom sastanku usuglašeni su planovi sprovođenja, monitoringa i evaluacije projekta i plan diseminacije (vidljivosti u cilju širenja) te su potpisani partnerski sporazumi.

Aktivnosti projekta uključuju transnacionalne sastanke, istraživanje o pozitivnom učešću karatea na zdravlje, promovisanje karatea kao zdrav sport  i analizu rezultata projekta. Na aktivnostima će učestvovati lekari, fizioterapeuti, karate treneri i stručne osobe za sprovođenje projekta. Projektni rezultati će biti na raspolaganju na svim jezicima partnerskih država.

Više o aktivnostima i rezultatima projekta će biti objavljeno na posebnim linkovima, na web prezentaciji KFS i web prezentacijama partnera u projektu.