IZVOD IZ IZMENA TAKMIČARSKOG PRAVILNIKA KFS

Upravni odbor Karate federacije Srbije je doneo odluku o izmenama u Takmičarskom pravilniku KFS među kojima su i stavovi člana 21 koji se odnosi na takmičenje u izvođenju kata.

 

Stav koji je glasio:

Takmičari u apsolutnom nivou kod uzrasne kategorije nada izvode majstorske kate, u svakom krugu nova kata, s tim da u borbi za medalju mogu ponoviti katu iz eliminacija, ali ne uzastopno istu. Kod uzrasne kategorije poletaraca, takmičari izvode predučeničke i učeničke kate, i mogu ponavljati katu u svakom četvrtom krugu (moraju znati najmanje tri kate) pri čemu jednu istu katu ne mogu ponavljati uzastopno dok kod uzrasne kategorije pionira takmičari izvode predučeničke, učeničke, teki i majstorske kate, usvakom krugu nova kata, s tim da u borbi za medalju mogu ponoviti katu iz eliminacija, ali ne uzastopno.

menja se i glasi:

Takmičari u apsolutnom nivou kod uzrasnih kategorija pionira i nada nada izvode kate sa oficijelne Kata liste, u svakom krugu nova kata, a kod uzrasne kategorije poletaraca izvode kate sa oficijelne Kata liste i mogu ponavljati katu u svakom četvrtom krugu (moraju znati najmanje tri kate) pri čemu jednu istu katu ne mogu ponavljati uzastopno.

 

Stav koji je glasio:

Kod kata ekipno za poletarce, pionire i nade mogu se izvoditi predučeničke, učeničke, teki i majstorske kate. Poletarci i pioniri mogu ponavljati katu u svakom četvrtom krugu (moraju znati najmanje tri kate), pri čemu jednu istu katu ne mogu ponavljati uzastopno. Kod uzrasne kategorije nada, takmičari u svakom krugu izvode novu katu, s tim, da u borbi za medalju mogu ponoviti katu iz eliminacija, ali ne uzastopno.U katama ekipno u konkurenicji nada u finalu se radi bunkai.

menja se i glasi:

Kod kata ekipno za poletarce, pionire i nade izvode se kate sa oficijelne Kata liste. Poletarci mogu ponavljati katu u svakom trećem krugu (moraju znati najmanje dve kate), pri čemu jednu istu katu ne mogu ponavljati uzastopno a pioniri mogu ponavljati katu u svakom četvrtom krugu (moraju znati najmanje tri kate), pri čemu jednu istu katu ne mogu ponavljati uzastopno. Kod uzrasne kategorije nada, takmičari u svakom krugu izvode novu katu, s tim, da u borbi za medalju mogu ponoviti katu iz eliminacija, ali ne uzastopno.

 

Stav koji je glasio:

Tim u katama sačinjavaju tri takmičera. Svaka ekipa je isključivo muška ili isključivo ženska.

menja se i glasi:

Tim u katama sačinjavaju tri takmičera. Svaka ekipa kod uzrasnih kategorija kadeti/juniori, mlađi seniori i seniori je isključivo muška ili isključivo ženska dok kod uzrasnih kategorija poletaraca, pionira i nada ekipa može biti mešovata i to kod muškog kata tima većinu čine dečaci a kod ženskog kata tima većinu čine devojčice.