IVANA PEROVIĆ OSVOJILA PRVO OLIMPISKO ODLIČJE ZA SRPSKI KARATE

 

Na Trećim letnjim Olimpijskim igrama mladih, koje su održane od 06. do 18. oktobra 2018. godine u Buenos Ajresu u Argentini predstavnica Karate federacije Srbije Ivana Perović osvojila je bronzanu medalju i ujedno prvu olimpijsku medalju za karate.

Ona je u polufinalu poražena od Ruskinje Ane Černiševe nakon odluke sudija, pošto je rezultat nakon borbe bio 0:0. Černiševa je na kraju osvojila srebrnu medalju, a do zlatnog odličja došla je Japanka Sakaji Kokoro.

Treće letnje Olimpijske igre mladih održane su u organizaciji Organizacionog komiteta Olimpijske igre mladih – Buenosaries i Međunarodnog Olimpijskog komiteta (MOK) i na kojima je učešće uzelo 3998 takmičara iz 206 zemalja.

Olimpijske igre mladih predstavljaju elitni sportski događaj za mlade iz celog sveta. Pored sportskih takmičenja Olimpijske igre mladih promovišu i jedinstveni kulturni i obrazovani program koji uključuje pet glavnih tema: Olimpizam; Društvena odgovornost; Razvoj veština; Izražavanje i blagostanje; Zdravi stilovi života. Kao i Olimpijske igre, Olimpijske igre mladih održavaju se svake četiri godine. Prve Letnje Olimpijske igre mladih održane su u Singapuru 2010. godine, dok su prve Zimske Olimpijske igre mladih održane u Austriji 2012. godine.