ODRŽANA KONFERENCIJA IZVRŠNOG ODBORA EKF

 

Predsednik Karate federacije Srbije Slavoljub Piper je danas, kao član Izvršnog odbora EKF, učestvovao na video konferenciji Izvršnog odbora Evropske karate organizacije na kome se raspravljalo o značajnim pojedinostima vezanim za funkcionisanje EKF do kraja 2020. godine.

 

Isto tako razmatrale su se aktivnosti EKF u 2021. godini. Pored evropskih i svetskih šampionata veoma važan razgovor se vodio između predsednika EKF Antonia Espinosa i predsednika KFS Slavoljuba Pipera oko Evropskih univerzitetskih igara koje treba da se održe u julu sledeće godine u Beogradu. Kao tehnički organizator Karate federacija Srbije je iznela podatak da se očekuje veliki broj karate sportista sa evropskih univerziteta i da će to sigurno prevazici broj učesnika u odnosu na predhodne univerzitetske igre koje su održane prošle godine.

 

Predsednik EKF Antonio Espinos zahvalio se predsedniku Piperu i čitavom Upravnom odboru Karate federacije Srbije za sve što čine za Evropsku karate organizaciju tako što su u svim dosadašnjim aktivnostima pokazali sposobnost i spremnost da u svakom trenutku mogu organizovati karate takmičenje na evropskom i svetskom nivou u čemu su se do sada  više puta dokazali.

 

Predsednik Piper je iskoristio priliku da gospodinu Antoniu Espinosu naglasi da su Vlada Republike Srbije i Ministarstvo omladine i sporta na čelu sa gospodinom Vanjom Udovičićem dali punu podršku za organizaciju ovog velikog studentskog takmičenja.

 

Kao znak podrške ovom evropskom događaju u Srbiji je formirano i preduzeće za organizaciju Evropskih univerzitetskih igara na čelu sa direktorom Predragom Juškovićem sa kojim KFS ima inzvarednu saradnju oko organizacije ovog takmičenja.