PREDSTOJEĆE AKTIVNOSTI

24-25.03.2018. Prvenstvo Balkana za seniore, Istanbul, Turska
31.03.2018. Prvenstvo Srbije u katama  – poletarci, pioniri, nade, Sombor
01.04.2018. Prvenstvo Srbije u borbama  – poletarci, pioniri, nade, Sombor
06-08.04.2018. Karate 1 Premijer liga, Maroko, Rabat
14.04.2018. Trofej Srbije – Zlatni pojas – poletarci, pioniri i nade, Čačak
15.04.2018. Kup regiona za kadete, junior, ml.seniore i seniore
21.04.2018. Trofej Srbije – Zlatni pojas – kadeti, juniori, mlađi seniori, seniori, Čačak
27.-29.04.2018. Prvenstvo Balkana za decu, Beograd
10.-13.05.2018. Prvenstvo Evrope za seniore, Novi Sad
19.-20.05.2018. Studentsko Prvenstvo Srbije – Kup Studentskog Grada, Beograd
26-27.05.2018. Kvalifikaciini turnir za Olimpijske igre mladih, Sofija, Bugarska
02.06.2018. Kup Srbije za kadete, junior, mlađe seniore i seniore, Novi Sad
03.06.2018. Trofej Srbije – Dunav kup (poletarci, pioniri i nade), Novi Sad
NOVOSTIODRŽAN ZLATNI POJAS ZA POLETARCE, PIONIRE I NADE

47. Zlatni pojas za poletarce, pionire i nade održan je 14.04.2018. godine u Čačku u sportskoj hali “Mladost” – Atenica.

 

Kompletni rezultati

 

ODRŽANO PRVENSTVO SRBIJE ZA POLETARCE, PIONIRE I NADE

Prvenstvo Srbije za poletarce, pionire i nade održano je u Somboru i to 31.03.2018. godine u katama i 01.04.2018. godine u borbama a sve u sklopu proslave jubileja 50 godina karatea u Vojvodini.

 

Rezultati u katama

Rezultati u borbama

 

NAJAVA PRVENSTVA BALKANA ZA DECU

23. Prvenstvo Balkana za decu održaće se 27.-29. aprila 2018. godine u Beogradu.

 

Bilten

 

ODRŽANO PRVENSTVO BALKANA ZA SENIORE

Na Dvadesetom Balkanskom prvenstvu za seniore, koje je održano 24. i 25. marta 2018. godine u Istanbulu, takmičari reprezentacije Srbije osvojili su

jednu zlatnu medalju, četiri srebrne i devet

bronzanih.

 

Zlatnu medalju osvojila je Milivojčević Jelena u kategoriji seniorki borbe pojedinačno -50 kg.

 

Srebrne medalje osvojili su: Leković Jelena u kategoriji seniorki kate pojedinačno, Vulinović Jovana u kategoriji seniorki borbe pojedinačno -68 kg, Vićovac Andriana u kategoriji seniorki borbe pojedinačno +68 kg i seniori kate ekipno.

 

Bronzane medalje osvojili su: Piperin Katarina u kategoriji seniorki kate pojedinačno, Mladežić Bojana u kategoriji seniorki kate pojedinačno, Petrović Slavka u kategoriji seniorki borbe pojedinačno -50 kg, Stanojević Natalija u kategoriji seniorki borbe pojedinačno -61 kg, seniorke kate ekipno, seniorke borbe ekipno, Stanković Andrija u kategoriji seniora kate pojedinačno, Suvajčević Stefan u kategoriji seniora kate pojedinačno i Cvrkota Dejan u kategoriji seniora borbe pojedinačno +84 kg.

 

U okviru Šampionata održano je i takmičenje za veterane gde je zlatnu medalju osvojio Cupara Diko u kategoriji veterana od 45 do 55 godina u borbama pojedinačno +75 kg, dok su bronzane medalje osvojili Dukić Sava u kategoriji veterana od 45 do 55 godina u borbama pojedinačno +75 kg i Milenkovic Branislav u kategoriji veterana od 45 do 55 godina u borbama pojedinačno -75 kg.

 

Kompletni rezultati

Žrebne liste sa rezultatima

Finalni mečevi

Repasaži

Uspešnost

 

POČINJE PRVENSTVO BALKANA ZA SENIORE

Na 20. Balkanskom prvenstvu za seniore, koje se održava 24. i 25. marta 2018. godine u Istambulu, Turska, za medalje će se boriti 340 takmičara iz 11 zemalja.

 

Žreb

Program takmičenja

 

 

NAJAVA PRVENSTVA SRBIJE U BORBAMA ZA PIONIRE I NADE

Prvenstvo Srbije u borbama za pionire i nade održaće se 01. aprila 2018. godine u Hali Mostonga u Somboru sa početkom u 10 časova.

 

Dopis KFS

Plan takmičenja

 

NAJAVA PRVENSTVA SRBIJE U KATAMA ZA POLETARCE, PIONIRE I NADE

Prvenstvo Srbije u katama za poletarce, pionire i nade održaće se 31. marta 2018. godine u Hali Mostonga u Somboru sa početkom u 10 časova.

 

Dopis KFS

Plan takmičenja

 

ODRŽANO ŠKOLSKO PRVENSTVO SRBIJE

Školsko prvenstvo Srbije za učenike osnovnih i srenjih škola u karate sportu održano je 17. marta 2018. godine u Smederevu u sportskoj hali “Smederevo” u organizaciji Saveza za školski sport Srbije i Karate federacije Srbije i na kome su nastupili učenici iz 209 osnovnih i srednjih škola koji su se kvalifikovali na kupovima regiona za poletarce, pionire i nade, na prvenstvima regiona za kadete, juniore i mlađe seniore i na dopunskim kvalifikacijama.

 

Rezultati

 

BILTEN 2 ZA PRVENSTVO BALKANA ZA SENIORE

20. Prvenstvo Balkana za seniore održaće se 24-25. marta 2018. godine u Instanbulu, Turska. Usled nove izmene dvorane u kojoj će biti održan šampionat izdat je Bilten 2.

 

Bilten 2

 

ODRŽANO PRVENSTVO SRBIJE ZA SENIORE

Prvenstvo Srbije za seniore održano je 10.03.208. godine u sportskoj dvorani Borac – Kraj Morave u Čačku na kome su učešće uzeli takmičari koji su se kvalifikovali na regionalnim prvenstvima.

 

Rezultati

 

INFORMACIJA VEZANA ZA PRVENSTVO BALKANA ZA SENIORE

Iz tehničkih razloga došlo je do promene dvorane i Prvenstvo Balkana za seniore, koje će se održati 24. i 25. marta 2018. godine u Istanbulu, biće u sportskoj dvorani Bagcilar Olympic Hall.

 

Dopis KFB

 

NAJAVA ŠKOLSKOG PRVENSTVA SRBIJE

Školsko prvenstvo Srbije za učenike osnovnih i srenjih škola u karate sportu održaće se u subotu 17. marta 2018. godine u Smederevu sportskoj hali “Smederevo”, ulica Đure Daničića 6, sa početkom u 11 časova u organizaciji Saveza za školski sport Srbije i Karate federacije Srbije. Pravo nastupa imaju učenici koji su se kvalifikovali na kupovima regiona za poletarce, pionire i nade, na prvenstvima regiona za kadete, juniore i mlađe seniore i na Dopunskim kvalifikacijama.

 

Dopis

Žreb

Tok takmičenja

 

NAJAVA DOPUNSKIH KVALIFIKACIJA ZA ŠKOLSKO PRVENSTVO SRBIJE

Dopunske kvalifikacije za Školsko prvenstvo Srbije za učenike osnovnih i srenjih škola u karate sportu održaće se u nedelju 11. marta 2018. godine u Sportskoj hali Mladost – Atenica u Čačku sa početkom u 10 časova u organizaciji Saveza za školski sport Srbije i Karate federacije Srbije.

 

Dopis

 

NAJAVA PRVENSTVA SRBIJE ZA SENIORE

Prvenstvo Srbije za seniore u katama pojedinačno i ekipno i borbama pojedinačno održaće se u Čačku u Sportskoj hali Borca kraj Morave u subotu 10.03.2018. godine sa početkom u 10 časova.

Zbog velikog broja takmičenja u kalendaru WKF Upravni odbor KFS je doneo odluku da se ove godine u okviru Prvenstva Srbije za seniore ne održi Play off.

 

Dopis KFS

Žreb

 

NAJAVA PRVENSTVA BALKANA ZA SENIORE

20. Prvenstvo Balkana za seniore održaće se 24-25. marta 2018. godine u Instanbulu, Turska.

 

Bilten

 

INFORMACIJA VEZANA ZA DOPING KONTROLU

U cilju boljeg upoznavanja sa listom zabranjenih supstanci, procedurom doping kontrole, mogućnosti za teraputskim izuzećem, dijetetskim suplementima, povredama antidoping pravila, primerima dozvoljenih lekova i drugim korisnim informacijama Antidoping agencija Republike Srbije pripremila je Džepni priručnik za doping kontrolu kako bi pomogla sportistima, trenerima, roditeljima, timskim doktorima i drugim a koji se može naći web adresi

http://www.adas.org.rs/edukacija/publikacije/

 

IZMENE U KALENDARU AKTIVNOSTI KFS

Usled izmena u međunarodnom kalendaru došlo je do promena u Kalendaru aktivnosti KFS i to da je Prvenstvo Balkana za decu pomereno na novi termin 27. do 29. april 2018. a Kup Srbije za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore se prebacuje za 02. jun 2018. godine.

 

Kalendar aktivnosti KFS

 

PRVENSTVO EVROPE – ZLATNA MEDALJA ZA RADIČEVIĆ MARINU

Trećeg dana 45. Prvenstva Evrope za kadete, juniore i mlađe seniore, koje se održava od 02. do 04. februara 2018. godine u Sočiju, Rusija, takmičarka reprezentacije Srbije Radičević Marina u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno -68 kg osvojila je zlatnu medalju dok su Vasović Andrijana u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno -61 kg i Ropret u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno +68 kg osvojile bronzane medalje.

 

Na svom putu do prvog mesta u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno -68 kg Radičević Marina pobedila je takmičarku iz Turske Coskun Zeynep Beyzu sa 7:2, takmičarku iz Francuske Avazeri Leu sa 2:0, takmičarku iz Holandije Snel Lynnu sa 3:0 i takmičarku iz Nemačke Schroeter Madeleineu sa 2:1 da bi u finalnom susredu pobedila takmičarku iz Mađarske Czagany Doru sa 2:0.

 

Vasović Andrijana u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno -61 kg u prvom kolu izgubila je od takmičarke iz Švajcarske Radjenovic Nine sa 1:6 i koja ju je povukla u repasaž gde je pobedila takmičarku iz Holandije Izelaar Tetyanu sa 2:0 i takmičarku iz Mađarske Hollo Evelinu sa 2:0 i u borbi za bronzanu medalju pobedila je takmičarku iz Litvanije Marozaite Gabrielu sa 1:0.

 

Ropret Tara u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno +68 kg u prvom kolu izgubila je od takmičarke iz Izraela Loncic Dine sa 0:1 i koja ju je povukla u repasaž gde je pobedila takmičarku iz Azerbejdžana Aliyeva Faridu sa 3:0 i u borbi za bronzanu medalju pobedila je takmičarku iz Turske Eltemur Edu.

 

U ukupnom skoru na ovom šampionatu takmičari reprezentacije Srbije ukupno su osvojili jednu zlatnu medalju, dve srebrne i tri bronzane.

 

Kompletni rezultati

Žrebne liste sa rezultatima

Finalni mečevi

Repasaži

Uspešnost

 

PRVENSTVO EVROPE – DRUGOG DANA JEDNA BRONZANA MEDALJA

Drugog dana 45. Prvenstva Evrope za kadete, juniore i mlađe seniore, koje se održava od 02. do 04. februara 2018. godine u Sočiju, Rusija, takmičarka reprezentacije Srbije Milovanović Anja u kategoriji juniorki borbe pojedinačno -53 kg osvojila je bronzanu medalju.

 

Na svom putu do trećeg mesta Milovanović Anja pobedila je takmičarku iz Azerbejdžana Arabli Renatu sa 8:4, dok je u drugom kolu poražena od takmičarke iz Rusije Khodova Darie sa 0:4 koja ju je povukla u repasaž gde je prvo pobedila takmičarku iz Poljske Kuziola Nataliju sa 5:0 i u borbi za me4dalju je pobedila takmičarku iz Nemačke Augel Jillu sa 1:0.

 

Trećeg dana na programu će biti borbe pojedinačno za mlađe seniore i mlađe seniorke.

 

PRVENSTVO EVROPE – PRVOG DANA DVE SREBRNE MEDALJE

Prvog dana 45. Prvenstva Evrope za kadete, juniore i mlađe seniore, koje se održava od 02. do 04. februara 2018. godine u Sočiju, Rusija, takmičari reprezentacije Srbije Spaskovski Darko u kategoriji kadeta borbe pojedinačno -57 kg i Simić Jovan u kategoriji mlađih seniora kate pojedinačno osvojili su srebrne medalje.

 

Na svom putu do drugog mesta trona u kategoriji kadeta borbe pojedinačno -57 kg Spaskovski Darko pobedio je takmičara iz Nemačke Haubold Jannea, takmičara iz Portugalije Pereira Tiagoa sa 4:1, takmičara iz Bosne i Hercegovine Krso Eldara sa 2:0, takmičara iz Makedonije Svinarski Maria sa 6:1, a onda je u finalnom susretu izgubio od takmičara iz Rusije Pulkin Egora sa 3:5.

 

Simić Jovan je u kategoriji mlađih seniora kate pojedinačno pobedio takmičara iz Poljske Szczypkowski Maksymiliana sa 4:1, takmičara iz Holandije Sonnema Ricka sa 4:1, takmičara iz Slovačke Smoliga Julian Enrika sa 3:2, a u finalu je izgubio od takmičara iz Italije Panagia Giuseppea sa 1:4.

 

Drugog dana na programu će biti kate ekipno za kadete/juniore i kadetkinje/juniorke i borbe pojedinačno za juniore i juniorke.

 

POČINJE PRVENSTVO EVROPE ZA KADETE, JUNIORE I MLAĐE SENIORE

Na 45. Prvenstvu Evrope za kadete, juniore i mlađe seniore, koje se održava od 02. do 04. februara 2018. godine u Sočiju, Rusija,  za medalje će se boriti 988 takmičara iz 44 zemlje a reprezentaciju Srbije sačinjavaju: Anastasios Nteros u kategoriji mlađih seniora borbe pojedinačno -84 kg, Arsović Mihajlo u kategoriji juniora borbe pojedinačno +76 kg, Ćirić Jovan u kategoriji juniora borbe pojedinačno -68 kg, Crnovčić Slavica u kategoriji kadetkinja kate pojedinačno, Đurđević Nikolina u kategoriji mlađih seniorki kate pojedinačno, Durmiš Dina u kategoriji juniorki borbe pojedinačno +59 kg, Ivanović Nikola u kategoriji kadeta borbe pojedinačno -70 kg, Jevtović Dušan u kategoriji kadeta borbe pojedinačno -63 kg, Lapčević Vladimir u kategoriji mlađih seniora borbe pojedinačno -67 kg, Marić Andrija u kategoriji juniora borbe pojedinačno -76 kg, Mihajlović Marko u kategoriji kadeta borbe pojedinačno -52 kg, Milovanović Anja u kategoriji juniorki borbe pojedinačno -53 kg, Njegić Jovan u kategoriji mlađih seniora borbe pojedinačno -75 kg, Perović Ivana u kategoriji juniorki borbe pojedinačno -59 kg, Petrovački Uroš u kategoriji juniora borbe pojedinačno -61 kg, Petrović Slavka u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno -50 kg, Radičević Marina u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno -68 kg, Radović Anja u kategoriji kadetkinja borbe pojedinačno +54 kg, Ropret Tara u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno +68 kg, Simić Jovan u kategoriji mlađih seniora kate pojedinačno, Spaskovski Darko u kategoriji kadeta borbe pojedinačno -57 kg, Stanimirović Milica u kategoriji juniorki borbe pojedinačno -48 kg, Stefanović Nađa u kategoriji juniorki kate pojedinačno, Suvajčević Stefan u kategoriji juniora kate pojedinačno, Ttrikoš Bogdan u kategoriji mlađih seniora borbe pojedinačno +84 kg, Trikoš Mina u kategoriji kadetkinja borbe pojedinačno -54 kg, Vasović Andrijana u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno -61 kg, Vujasinović Aleksandra u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno -55 kg, Vujović Lazar u kategoriji kadeta borbe pojedinačno +70 kg, Zarija Arijana u kategoriji kadetkinja borbe pojedinačno -47 kg, Zelić Vladimir u kategoriji kadeta kate pojedinačno, kadet/junior muški kata tim u sastavu Cerović, Kasporski, Suvajčević i kadet/junior ženski kata tim u sastavu Crnovčić, Jovanović, Stefanović.

Prvog dana šampionata, u petak 02.02.2018. godine, održaće se takmičenja u katama pojedinačno u svim uzrasnim kategorijama i u borbama pojedinačno u svim težinskim kategorijama za kadete i kadetkinje.

 

Žreb

Plan takmičenja

 

NAJAVA PRVENSTVA EVROPE ZA SENIORE

Ove godine Prvenstvo Evrope za seniore održaće se od 10. do 13. maja 2018. u Novom Sadu.

Tim povodom predsednik EKF gospodin Antonio Espinos je izjavio:

Kako karate nastavlja sa težnjom ka novim visinama, radujemo se 53. EKF prvenstvu za seniore. Prošle godine 2017. Evropsko prvenstvo je postiglo dobar uspeh u pogledu sportskog učešća i učešća sportista, sa oko 500 takmičara iz 43 zemlje koji su učestvovali na takmičenju i 17 zemalja koje su osvojile medalje na takmičenju. Sada se očekuje da će spektakularni turnir, koji će se održati od 10. do 13. maja u Novom Sadu (Srbija), nastaviti sa gradnjom novih visina u Evropi. Uveren sam da će turnir koji će okupiti elitu evropskog karatea u Novom Sadu sjajiti suštinu, strast i odlučnost koji su sinonim za prvoklasne događaje u našem sportu. Evropsko prvenstvo uzbuđuje i sportiste i fanove, i to je izvor ponosa da vidimo kako je ovaj događaj postao tako atraktivna scena koja pokazuje najbolje od našeg sporta. U tom smislu bih želeo da se zahvalim Karate federaciji Srbije i predsedniku Slavoljubu Piperu za realizaciju EKF šampionata za seniore za 2018. godinu, što pokazuje njihovu podršku i posvećenost razvoju našeg sporta.

U ime Evropske karate federacije, takođe bih želeo da pošaljem svoje najbolje želje svim sportistima koji će se takmičiti u Novom Sadu. Ovi karatisti su pokazali pohvalnu istrajnost i atletizam i oni će poneti trenutke slave koji će sigurno doživjeti u Srbiji.

 

Bilten

 

NAJAVA ZLATNOG POJASA – ANNOUNCEMENT OF GOLDEN BELT

47. ZLATNI POJAS za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore održaće se 21.04.2018. godine a za poletarce, pionire i nade 14.04.2018. godine.

 

47th GOLDEN BELT for cadets, juniors, U21 and seniors will be held on 2018, 21st of april and for children on 2018, 14th of april.

 

Bilten

Bulletin

 

 

 

NOVA TAKMIČARSKA PRAVILA ZA BORBE I KATE

Svetska karate federacija je objavila nova Takmičarska pravila za borbe i kate koja će se primenjivati od 01. januara 2018. godine. Radi lakšeg nalaženja izmene su odštampane crvenim slovima.

 

Nova Takmičarska pravila za borbe i kate, važe od 01.01.2018.

Pitanja za sudije – kumite, 2018

Pitanja za sudije – kate, 2018

 

NAJAVA PRVENSTVA EVROPE ZA KADETE, JUNIORE I MLAĐE SENIORE

45. Prvenstvo Evrope za kadete, juniore i mlađe seniore održaće se 02-04. februara 2018. godine u Sočiju, Rusija.

 

Bilten

 

ZAVRŠENO PRVENSTVO BALKANA ZA KADETE, JUNIORE I MLAĐE SENIORE

 

 

Na 18. Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore, koje se održavalo u Herceg Novom od 08. do 10. decembra 2017. godine, a na kojem je učestvovao 741 takmičar iz 11 zemalja, članovi reprezentacije Srbije su osvojili devet zlatnih medalja, sedam srebrnih i devetnaest bronzanih i u generalnom plasmanu zauzeli treće mesto odmah iza (1) Turske i (2) Makedonije.

 

Zlatne medalje osvojili su: Cerović Luka u kategoriji juniora kate pojedinačno, Jovanović Lana u kategoriji juniorki kate pojedinačno, Perović Ivana u kategoriji juniorki borbe pojedinačno -59 kg, Durmiš Dina u kategoriji juniorki borbe pojedinačno +59 kg, Simić Jovan u kategoriji mlađih seniora kate pojedinačno, Vučković Luka u kategoriji kadeta borbe pojedinačno -70 kg, Musta Mihael u kategoriji kadeta borbe pojedinačno +70 kg, Anastasios Nteros u kategoriji mlađih seniora borbe pojedinačno -84 kg i u katama ekipno u kategoriji kadeta i juniora.

 

Srebrne medalje osvojili su: Crnovčić Slavica u kategoriji kadetkinja kate pojedinačno, Zarija Arijana u kategoriji kadetkinja borbe pojedinačno -47 kg, Suvajčević Stefan u kategoriji juniora kate pojedinačno, Todorović Milovan u kategoriji juniora borbe pojedinačno -68 kg, Marić Andrija u kategoriji juniora borbe pojedinačno -76 kg, Kraljević Marko u kategoriji mlađih seniora borbe pojedinačno +84 kg i u borbama ekipno u kategoriji juniora.

 

Bronzane medalje osvojili su: Radović Anja u kategoriji kadetkinja borbe pojedinačno +54 kg, Živković Tamara u kategoriji kadetkinja borbe pojedinačno +54 kg, Stefanović Nađa u kategoriji juniorki kate pojedinačno, Dučić Ana u kategoriji juniorki kate pojedinačno, Janković Bojana u kategoriji juniorki borbe pojedinačno -53 kg, Simović Sofija u kategoriji juniorki borbe pojedinačno +59 kg, Todorović Đorđe u kategoriji mlađih seniora kate pojedinačno, Vujasinović Aleksandra u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno -55 kg,Marković Jovana u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno -61 kg, Vukelja Radmila u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno -68 kg, Ropret Tara u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno +68 kg, Despotović Milica u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno +68 kg, Radojčin Strahinja u kategoriji kadeta borbe pojedinačno -57 kg, Vujović Lazar u kategoriji kadeta borbe pojedinačno 70+ kg, Petrovački Uroš u kategoriji juniora borbe pojedinačno -61 kg, Brezančić Vladimir u kategoriji mlađih seniora borbe pojedinačno -84 kg, Trikoš Bogdan u kategoriji mlađih seniora borbe pojedinačno 84+ kg, u katama ekipno u kategoriji kadetkinja i juniorki i u borbama ekipno u kategoriji mlađih seniora.

 

Kompletni rezultati

Žrebne liste sa rezultatima

Finalni mečevi

Repasaži

Uspešnost

 

PRVI DAN BALKANSKOG PRVENSTVA ZA KADETE, JUNIORE I MLAĐE SENIORE

Prvog dana 18. Balkanskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore, koje se održava u Herceg Novom od 08. do 10. decembra 2017. godine takmičari reprezentacije Srbije osvojili su pet zlatnih medalja, tri srebrne i dvanaest bronzanih i u generalnom plasmanu su na prvom mestu ispred Bosne i Hercegovine i Turske.

 

Zlatne medalje osvojili su: Cerović Luka u kategoriji juniora kate pojedinačno, Jovanović Lana u kategoriji juniorki kate pojedinačno, Perović Ivana u kategoriji juniorki borbe pojedinačno -59 kg, Durmiš Dina u kategoriji juniorki borbe pojedinačno +59 kg i Simić Jovan u kategoriji mlađih seniora kate pojedinačno.

 

Srebrne medalje osvojili su: Crnovčić Slavica u kategoriji kadetkinja kate pojedinačno, Zarija Arijana u kategoriji kadetkinja borbe pojedinačno -47 kg i Suvajčević Stefan u kategoriji juniora kate pojedinačno.

 

Bronzane medalje osvojili su: Radović Anja u kategoriji kadetkinja borbe pojedinačno +54 kg, Živković Tamara u kategoriji kadetkinja borbe pojedinačno +54 kg, Stefanović Nađa u kategoriji juniorki kate pojedinačno, Dučić Ana u kategoriji juniorki kate pojedinačno, Janković Bojana u kategoriji juniorki borbe pojedinačno -53 kg, Simović Sofija u kategoriji juniorki borbe pojedinačno +59 kg, Todorović Đorđe u kategoriji mlađih seniora kate pojedinačno, Vujasinović Aleksandra u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno -55 kg, Marković Jovana u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno -61 kg, Vukelja Radmila u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno -68 kg, Ropret Tara u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno +68 kg i Despotović Milica u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno +68 kg.

 

POČINJE BALKANSKO PRVENSTVO ZA KADETE, JUNIORE I MLAĐE SENIORE

18. Balkansko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore održava se u Herceg Novom od 08. do 10. decembra 2017. godine uz učešće 741 takmičara sa 785 nastupa iz svih balkanskih zemalja.

Prvog dana na programu su kate pojedinačno za devojke i mladiće i borbe pojedinačno za devojke.

 

Žreb

Program takmičenja

 

ODRŽANE NACIONALNE PREMIJER LIGE SRBIJE

 

 

Premijer liga Srbije za seniore 2017/18 i Premijer liga Srbije za seniorke 2017/18 održane su 19.11.2017. godine u Beogradu u Sportskom centru “Voždovac” na Banjici u organizaciji Karate federacije Srbije i tehničkoj organizaciji karate kluba “Arena” iz Beograda.

 

Kod seniora najuspešniji su bili klubovi: (1) Dinamo iz Pančeva, (2) Borac iz Čačka i (3) Studentski grad iz Beograda dok su kod seniorki najuspešniji bili klubovi: (1) Zadrugar iz Lazareva, (2) Partizan iz Beograda i (3) Mavaši iz Novog Sada.