PREDSTOJEĆE AKTIVNOSTI

17-18.01.2015. Grand Prix Croatia, Samobor, Hrvatska
23-25.01.2015. Paris Open – Premijer liga, Pariz, Francuska
06-08.02.2015. Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore, Cirih, Švajcarska
21.-22.02.2015. Balkansko  prvenstvo za seniore, Čačak
14-15.03.2015. Prvenstva regiona za seniore
19-22.03.2015. Evropsko prvenstvo za seniore, Istambul, Turska
28-29.03.2015. Prvenstvo Srbije za seniore
04.04.2015. Prvenstvo regiona za poletarce, pionire i nade
05.04.2015. Kup regiona za kadete, junior, mlađe seniore i seniore
18-19.04.2015. ZLATNI POJAS- kadeti, juniori, mlađi seniori, seniori, Čačak
25-26.04.2015. ZLATNI POJAS – poletarci, pioniri, nade, Čačak
. .
. .
NOVOSTIUSAGLAŠAVANJE KALENDARA AKTIVNOSTI

Karate federacija Srbije je izvršila usaglašavanje svog Kalendara aktivnosti uzimajući u obzir Kalendar aktivnosti WKF.

 

Kalendar aktivnosti

 

NAJAVA EVROPSKOG PRVENSTVA ZA SENIORE

50. Evropsko prvenstvo za seniore održaće se od 19. do 22. marta 2015. godine u Istambulu, Turska.

 

Bilten

 

NAJAVA EVROPSKOG PRVENSTVA ZA KADETE, JUNIORE I MLAĐE SENIORE

42. Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore održaće se od 06. do 08. februara 2015. godine u Cirihu, Švajcarska.

 

Bilten

 

Video zapis

 

NAJAVA 17. BALKANSKOG PRVENSTVA ZA SENIORE

17. Balkansko prvenstvo za seniore održaće se 21-22. februara 2015. godine u Čačku.

 

Bilten

 

NOVA VERZIJA WKF TAKMIČARSKIH PRAVILA

WKF je objavila novu verziju Takmičarskih pravila za borbe i kate koja će se primenjivati od 01. januara 2015. godine. U prilogu su data i originalna pravila i prevedena s tim što su u srpskoj verziji izmene u odnosu na predhodnu verziju navedene crvenim slovima.

 

Takmičarska pravila za borbe i kate, ver. 9

WKF Competition Rules, ver. 9

 

 

 

BALKANSKO PRVENSTVO ZA KADETE, JUNIORE I MLAĐE SENIORE

 

 

Prvenstvo Balkana za kadete, juniore i mlađe seniore održan je 13. i 14. decembra 2014. godine u Sofiji, Bugarska, uz učešće takmičara iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Kipra, Makedonije, Rumunije, Slovenije, Srbije i Turske. U generalnom plasmanu reprezentacija Srbije zauzela je drugo mesto sa osvojenih sedam zlatnih medalja, četrnaest srebrnih i dvadeset bronzanih.

Zlatne medalje za reprezentaciju Srbije osvojili su Cerovic Luka u kategoriji kadeta u katama pojedinačno, Simeunović Nikola u kategoriji kadeta u borbama -57 kg, Đorđe Salapura u kategoriji juniora u borbama -76 kg, tim Srbije u kategoriji juniora u borbama ekipno, Mladežić Bojana u kategoriji mlađih seniorki u katama pojedinačno, Kovačević Marija u kategoriji mlađih seniorki u borbama +68 kg i Mijalković Uroš u kategoriji mlađih seniora u borbama -84 kg.

Srebrne medalje za reprezentaciju Srbije osvojili su Đurđević Nikolina u kategoriji kadetkinja u katama pojedinačno, Suvajčević Stefan u kategoriji kadeta u katama pojedično, Cvetković Miljan u kategoriji kadeta u borbama -57 kg, Aleksijević Teodora u kategoriji juniorki u borbama -48 kg, Obradovi Bogdan u kategoriji juniora u borbama 76+ kg, tim Srbije u kategoriji kadetkinja i juniorki u katama ekipno, tim Srbije u kategoriji kadeta i juniora u katama ekipno, tim Serbije u kategoriji mlađih seniorki u katama ekipno, tim Srbije u kategoriji mlađih seniora borbama ekipno, Leković Jelena u kategoriji mlađih seniorki u katama pojedinačno, Preković Jovana u kategoriji mlađih seniorki u borbama -61 kg, Vulinović Tatjana u kategoriji mlađih seniorki u borbama -68 kg, Simić Minja u kategoriji mlađih seniorki u borbama +68 kg i Martinović Marko u kategoriji mlađih seniora u borbama -67 kg.

Bronzane medalje za reprezentaciju Srbije osvojili su Stefanović Nađa u kategoriji kadetkinja u katama pojedinačno, Rakić David u kategoriji kadeta u katama pojedinačno, Simović Sofija u kategoriji kadetkinja u borbama -54 kg, Durmiš Dina u kategoriji kadetkinja u borbama +54 kg, Vladimir Brezančić u kategoriji kadeta u borbama +70 kg, tim Srbije u kategoriji kadeta u borbama ekipno, Radivojević Tijana u kategoriji juniorki u katama pojedinačno, Simić Jovan u kategoriji juniora u katama pojedinačno, Radičević Marina u kategoriji juniorki u borbama +59 kg, tim Srbije u kategoriji juniorki u borbama ekipno, tim Serbije u kategoriji mlađih seniora u katama ekipno, tim Srbije u kategoriji mlađih seniorki u borbama ekipno, Piperin Katarina u kategoriji mlađih seniorki u katama pojedinačno, Janković Miloš u kategoriji mlađih seniora u katama pojedinačno, Šemlal Stefan u kategoriji mlađih seniora u katama pojedinačno, Dukić Vera u kategoriji mlađih seniorki u borbama -55 kg, Vićovac Andriana u kategoriji mlađih seniorki u borbama +68 kg, Lekić Aleksandar u kategoriji mlađih seniora u borbama -60 kg, Ličina Dragan u kategoriji mlađih seniora u borbama -75 kg i Šestakov Aleksandar u kategoriji mlađih seniora u borbama +84 kg.

 

Rezultati

Uspešnost

Žreb zapisi

Finala zapisi

Repasaži zapisi

 

PRIZNANJE PIPERU I KARATE FEDERACIJI SRBIJE

Predsednik Karate federacije Srbije izabran je za člana Izvršnog komiteta Evropske karate federacije (EKF) i za delegata EKF na Evropskim olimpijskim igrama.

 

ODRŽANO ŠKOLSKO PRVENSTVO SRBIJE

 

Školsko prvenstvo Srbije održano je 07. decembra 2014. godine u Spotskoj hali “Tikvara” u Bačkoj Palanci u organizaciji Saveza za školski sport Srbije i Karate federacije Srbije. Na ovom velikom i značajnom takmičenju za dalji razvoj karatea u Srbiji učešće je uzelo 1021 takmičar iz 223 osnovnih i srednjih škola a najuspešniji su bili đaci osnovne škole “23. oktobar” iz Sremskih Karlovaca sa osvojenih 9 zlatnih medalja, 2 srebrne i 3 bronzane.

 

Kompletni rezultati

Uspešnost škola

 

ODRŽANO PRVENSTVO SRBIJE ZA KADETE, JUNIORE I MLAĐE SENIORE

Prvenstvo Srbije za kadete, juniore i mlađe seniore održano je 29. novembra 2014. godine u Beogradu u Hali Sport Eko na kome su učešće uzeli takmičari iz 94 kluba iz cele Srbije koji su se kvalifikovali na regionalnim prvenstvima. Na ovom takmičenju najuspešniji klubovi su bili Borac iz Čačka sa osvojenih pet zlanih medalja, dve srebrne i jednom bronzanom, Knjaz iz Aranđelovca sa osvojenih pet zlatnih medalja, jednom srebrnom i četiri bronzane i Studentski grad iz Beograda sa osvojenih tri zlatne medalje, dve srebrne i jednom bronzanom.

 

Kompletni rezultati

Generalni plasman

 

NOVE SVETSKE SUDIJE, A NAŠE

Na nedavno održanom Svetskom prvenstvu za seniore u Bremenu (Nemačka) Srbija je dobila četvoro novih sudija. Jelena Petrović i Vesna Vuković su položile za JUDGE B za kate dok su Miroslav Ilić i Teodor Rajić položili za JUDGE B  za borbe. Sudija Miroslav Dragojlović položio je za više zvanje JUDGE A za borbe dok je Stevan Brajović položio za REFEREE A za borbe. Pored kvalitetnih takmičara Karate federacija Srbije je dokazala da i u sudijskom kadru poseduje vrhunski kvalitet.

 

NAJAVA ŠKOLSKOG PRVENSTVA SRBIJE

Savez za školski sport Srbije i Karate federacija Srbije organizuju Školsko prvenstvo Srbije koje će se održati u nedelju 07. decembra 2014. godine u Spotskoj hali “Tikvara” u Bačkoj Palanci i na kome pravo učešća imaju redovni učenici osnovnih i srednjih škola.

 

Propozicije

 

NAJAVA PRVENSTVA SRBIJE ZA KADETE, JUNIORE I MLAĐE SENIORE

Prvenstvo Srbije za kadete, juniore i mlađe seniore održaće se 29. novembra 2014. godine u Beogradu u Sali SPORT EKO, Braće Jerkovića 119a na kome pravo učešća imaju takmičari i ekipe koji su to pravo stekli plasmanom na regionalnim prvenstvima.

 

Dopis KFS

 

KARATE UKLJUČEN U SISTEM ŠKOLSKOG SPORTA

Na osnovu Statuta Saveza za školski sport Srbije Skupština Saveza je na svojoj sednici od 26.09.2014. godine donela odluku o UKLJUČIVANJU KARATEA U SISTEM ŠKOLSKOG SPORTA.

 

Odluka

 

BORAC I KNJAZ PRVACI PREMIJER LIGA


 

Posle završnog turnira Premijer lige Srbije za seniore i Premijer lige Srbije za seniorke, koji je održan 22. novembra 2014. godine u Čačku kod seniora prvo mesto je osvojila ekipa Borca iz Čačka ispred Dinama iz Pančeva i Studentskog grada iz Beograda dok je kod seniorki prvo mesto osvojila ekipa Knjaza iz Aranđelovca ispred Studentskog grada iz Beograda i ekipa KK Niš iz Niša.

 

Rezultati

 

NAJAVA ZAVRŠNOG TURNIRA PREMIJER LIGA ZA SENIORE I SENIORKE

Završni turnir Premijer lige za seniore i Premijer lige za seniorke održaće se u subotu 22.11.2014. godine u Čačku u Hali kraj Morave sa početkom u 10 časova.

 

Dopis KFS

ODRŽAN KUP SRBIJE ZA POLETARCE, PIONIRE I NADE

Kup Srbije za poletarce, pionire i nade održan je 16. novembra 2014. godine u Beogradu a uspešnost klubova i rezultati prikazani su u prilogu.

 

Kompletni rezultati

Generalni plasman

 

ZAVRŠENO SVETSKO PRVENSTVO ZA SENIORE

Završeno je 22. Svetsko prvenstvo za seniore koje se održavalo od 05. do 09. novembra 2014. godine u Bremenu u Nemačkoj i na kome je učešće uzelo 976 takmičara iz 116 zemalja.

U generalnom plasmanu najuspešnije su bile reprezentacije Japana, Egipta i Francuske.

 

Rezultati

Uspešnost

Žreb zapisi

Finala zapisi

Repasaži zapisi

Zemlje učesnice

 

POČINJE 22. SVETSKO PRVENSTVO ZA SENIORE

22. Svetsko prvenstvo za seniore počinje u serdu 5. novembra 2014. godine u Bremenu, Nemačka, kada će na tatamije od reprezentativaca Srbije nastupiti  Jovanović Nikola u borbama pojedinačno -75kg, Jovanović Miloš u borbama pojedinačno -84kg, Bitević Slobodan u borbama pojedinačno +84kg, Čomagić Ivana u borbama pojedinačno -68kg, Vićovac Andriana u borbama pojedinačno +68kg, Madžarević Marija u katama pojedinačno i Pajkić Dejan u katama pojedinačno.

 

Žreb

 

NAJAVA KUPA SRBIJE ZA POLETARCE, PIONIRE I NADE

Kup Srbije za poletarce, pionire i nade održaće se 16. novembra 2014. godine u Beogradu u Hali sportova “Novi Beograd”

 

Dopis KFS

 

22. SVETSKO PRVENSTVO ZA SENIORE

22. Svetsko prvenstvo za seniore održaće se od 5. do 9. novembra 2014. godine u Bremenu, Nemačka na kome će učešće uzeti 861 takmičar iz 111 zemalja. Za reprezentaciju Srbije nastupiće Antić Marko u borbama pojedinačno -60kg, Joksić Stefan u borbama pojedinačno -67kg, Jovanović Nikola u borbama pojedinačno -75kg, Jovanović Miloš u borbama pojedinačno -84kg, Bitević Slobodan u borbama pojedinačno +84kg, Milivojčević Jelena u borbama pojedinačno -50kg, Cvrkota Sanja u borbama pojedinačno -61kg, Čomagić Ivana u borbama pojedinačno -68kg, Vićovac Andriana u borbama pojedinačno +68kg, Madžarević Marija u katama pojedinačno, Pajkić Dejan u katama pojedinačno, u borbama ekipno za muškarce Bitević, Jeknić, Jovanović N., Jovanović M., Mijalković, Šestakov, Umićević, u borbama ekipno za žene Čomagić, Cvrkota, Milenković, Preković i u katama ekipno za žene Madžarević, Mladežić i Stepanović.

Prvog dana, 5.11.2014. na programu su eliminacije i repasaž u katama pojedinačno za seniore i seniorke i borbama pojedinačno za seniorke +68kg i -68kg, i za seniore +84kg, -84kg i -75kg.

 

Bilten 2

 

NOVE TEŽINSKE KATEGORIJE ZA MLAĐE SENIORE

Odlukom WKFa od 01. januara 2015. godine na evropskim i svetskim prvenstvima kod mlađih seniora i mlađih seniorki primenjivaće se kao težinske kategorije iste one koje su i kod seniora i seniorki.

Shodno tome, na regionalnim i nacionalnim prvenstvima ova odluka će se primenjivati već od jeseni 2014. godine. Što se tiče regionalnih i nacionalnih kupova težinske kategorije ostaju kao i do sada.

Težinske kategorije za mlađe seniore:

mlađi seniori -60kg -67kg -75kg -84kg +84kg
mlađe seniorke -50kg -55kg -61kg -68kg +68kg

 

ODRŽAN TROFEJ BEOGRADA – BEOGRADSKI POBEDNIK 2014

Ovogodišnji Tradicionalni međunarodni karate turnir Trofej Beograda – Beogradski pobednik održan je 26. oktobra 2014. godine u Hali Pionir u organizaciji Karate federacije Srbije i Beogradskog karate saveza uz učešće takmičara iz 18 zemalja.

Najuspešniji u generalnom plasmanu bili su takmičari karate kluba Bar iz Crne Gore, drugo mesto pripalo je Urban Investu iz Makedonije dok su treće mesto osvojili takmičari Budućnosti iz Podgorice.

 

Rezultati

 

ODRŽAN PRVI TURNIR PREMIJER LIGE SRBIJE

Prvi turnir Premijer lige Srbije za seniore 2014/15 i Premijer lige Srbije za seniorke 2014/15 održan je 26.10.2014. godine u Hali Pionir u Beogradu u organizaciji Karate federacije Srbije.

 

Rezultati i tabela

NAJAVA ZA PRVI TURNIR PREMIJER LIGE SRBIJE

Prvi turnir Premijer lige Srbije za seniorke i senior, na kome će raditi prva dva kolka, održaće se 26. oktobra 2014. godine u Beogradu u Hali Pionir.

 

Dopis KFS

Raspored

 

ZAVRŠENO 16. PRVENSTVO BALKANA ZA SENIORE 2014

 Rezultati

Uspešnost

Žreb zapisi

Finala zapisi

Repasaži zapisi

 

NAJAVA TROFEJA BAOGRADA – BEOGRADSKOG POBEDNIKA 2014

Ovogodišnji Tradicionalni međunarodni karate turnir Trofej Beograda – Beogradski pobednik održaće se 26. oktobra 2014. godine u Hali Pionir u organizaciji Karate federacije Srbije i Beogradskog karate saveza.

 

Propozicije

UZRASNE I TEŽINSKE KATEGORIJE ZA 2014/2015.

Takmičarska komisija KFS objavljuje tabelu za uzrasne i težinske kategorije za takmičarsku 2014/2015. godinu.

 

Uzrasne i težinske kategorije 2014/2015

 

NAJAVA 23. MEDITERANSKOG PRVENSTVA ZA SENIORE

23. Mediteransko prvenstvo za seniore održaće se 13-14. septembra 2014. godine u Baru, Crna Gora.

 

Bilten