PREDSTOJEĆE AKTIVNOSTI

27.10.2018. Kup Srbije u katama za poletarci, pioniri, nade, Beograd
28.10.2018. Kup Srbije u borbama za pioniri i nade, Beograd
26.-28.10.2018. Karate 1 – Liga mladih, Meksiko, Cancun – Quintana Roo
06.-11.11.2018. Svetsko prvenstvo za seniore, Španija, Madrid
17.11.2018. Prvenstvo Srbije u katama za kadete, juniore i mlađe seniore, Beograd
18.11.2018. Prvenstvo Srbije u borbama za kadete, juniore i mlađe seniore, Beograd
24-25.11.2018. Naučno-stručni simpozijum, KSV, Novi Sad
25.11.2018. Nacionalne lige
30.11.-02.12.2018. Prvenstvo Balkana za kadete, juniore i mlađe seniore, Hrvatska, Dubrovnik
07-09.12.2018. WKF karate 1 serija A, Kina, Šangaj
14-16.12.2018. WKF Liga mladih, Italija, Caorle – Venecija
.  
.  
NOVOSTINAJAVA KUPA SRBIJE ZA POLETARCE, PIONIRE I NADE

Kup Srbije za poletarce, pionire i nade održaće se 27. i 28. oktobra 2018. godine u Beogradu u Hali sportova “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu, ulica Pariske komune 20 i to 27. oktobra 2018. godine Kup Srbije u katama za poletarce, pionire i nade i 28. oktobra 2018. godine Kup Srbije u borbama za pionire i nade.

 

Dopis za Kup Srbije u katama za poletarce, pionire i nade

Dopis za Kup Srbije u borbama za pionire i nade

 

IVANA PEROVIĆ OSVOJILA PRVO OLIMPISKO ODLIČJE ZA SRPSKI KARATE

 

Na Trećim letnjim Olimpijskim igrama mladih, koje su održane od 06. do 18. oktobra 2018. godine u Buenos Ajresu u Argentini predstavnica Karate federacije Srbije Ivana Perović osvojila je bronzanu medalju i ujedno prvu olimpijsku medalju za karate.

Ona je u polufinalu poražena od Ruskinje Ane Černiševe nakon odluke sudija, pošto je rezultat nakon borbe bio 0:0. Černiševa je na kraju osvojila srebrnu medalju, a do zlatnog odličja došla je Japanka Sakaji Kokoro.

Treće letnje Olimpijske igre mladih održane su u organizaciji Organizacionog komiteta Olimpijske igre mladih – Buenosaries i Međunarodnog Olimpijskog komiteta (MOK) i na kojima je učešće uzelo 3998 takmičara iz 206 zemalja.

Olimpijske igre mladih predstavljaju elitni sportski događaj za mlade iz celog sveta. Pored sportskih takmičenja Olimpijske igre mladih promovišu i jedinstveni kulturni i obrazovani program koji uključuje pet glavnih tema: Olimpizam; Društvena odgovornost; Razvoj veština; Izražavanje i blagostanje; Zdravi stilovi života. Kao i Olimpijske igre, Olimpijske igre mladih održavaju se svake četiri godine. Prve Letnje Olimpijske igre mladih održane su u Singapuru 2010. godine, dok su prve Zimske Olimpijske igre mladih održane u Austriji 2012. godine.

 

NAJAVA PRVENSTVA BALKANA ZA KADETE, JUNIORE I MLAĐE SENIORE

19. Prvenstvo Balkana za kadete, juniore i mlađe seniore održaće se od 30. novembra do 02. decembra 2018. godine u Dubrovniku, Hrvatska.

 

Bilten

 

ODRŽAN TROFEJ SRBIJE – BEOGRADSKI POBEDNIK

 

Trofej Srbije – Beogradski pobednik održan je 06. i 07. oktobra u Beogradu na kome su učešće uzeli takmičari iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Italije, Makedonije, Nemačke, Rusije, Slovačke, Slovenije i Srbije.

U revijalnom delu a u cilju provere pred svetsko prvenstvo održana su ekipna takmičenja u borbama sa uspesnošću kod seniora: (1) Srbija, (2) Makedonija, (3) Hrvatska, (3) Beograd i (5) Bugarska dok je kod seniorki bio: (1) Srbija, (2) Hrvatska, (3) Makedonija, (3) Moskva i (5) Tuzlanski kanton BiH.

 

Rezultati od 06.10.2018.

Rezultati od 07.10.2018.

 

 

NAJAVA TROFEJA SRBIJE – BEOGRADSKOG POBEDNIKA

Trofej Srbije – Beogradski pobednik održaće se 06. i 07. oktobra 2018. godine u Hali sportova “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu i to 06. oktobra 2018. za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore a 07. oktobra 2018. za poletarce, pionire i nade.

 

Propozicije

Propositions

Raspored takmičenja

 

NAJAVA SVETSKOG PRVENSTVA ZA SENIORE

24. Svetsko prvenstvo za seniore održaće se od 05. do 11. novembra 2018. godine u Madridu, Španija.

 

Bilten

Bilten 2

Bilten 3

 

IZMENE I DOPUNE NORMATIVNIH AKATA KFS

Upravni odbor Karate federacije Srbije je na sednici održanoj 03.09.2018. usvojio određene izmene i dopune Takmičarskog pravilnika, Pravilnika o članstvu i registraciji klubova, takmičara, trenera, ispitivača za zvanja, sudija, lekara i menadžera i Pravilnika o sticanju učeničkih i majstorskih zvanja (pojaseva) koje su podvučene u Izvodu iz tih normativnih akata.

 

Izvod iz normativnih akata KFS sa izmenama i dopunama

Lista kata

 

LICENCIRANJA ZA SVA SLUŽBENA LICA

Nacionalno licenciranje za sva službena lica koja žele da budu angažovana u rad KFS-a, odnosno BKS-a će se održati u subotu 8. septembra 2018. godine, na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, ulica Blagoja Parovića 156, Početak licenciranja je predviđen za 11 časova, a krajnji rok za dostavljanje prijava je 6. septembar 2018. godine.

Beogradski karate savez organizovaće 08. septembra 2018. godine na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, ulica Blagoja Parovića 156 nacionalno licenciranje za sva službena lica (sudije, trenere, ispitivače, lekare i menadžere).

 

Dopis BKS

 

IZVOD IZ IZMENA TAKMIČARSKOG PRAVILNIKA KFS

Upravni odbor Karate federacije Srbije je doneo odluku o izmenama u Takmičarskom pravilniku KFS među kojima su i stavovi člana 21 koji se odnosi na takmičenje u izvođenju kata.

 

Stav koji je glasio:

Takmičari u apsolutnom nivou kod uzrasne kategorije nada izvode majstorske kate, u svakom krugu nova kata, s tim da u borbi za medalju mogu ponoviti katu iz eliminacija, ali ne uzastopno istu. Kod uzrasne kategorije poletaraca, takmičari izvode predučeničke i učeničke kate, i mogu ponavljati katu u svakom četvrtom krugu (moraju znati najmanje tri kate) pri čemu jednu istu katu ne mogu ponavljati uzastopno dok kod uzrasne kategorije pionira takmičari izvode predučeničke, učeničke, teki i majstorske kate, usvakom krugu nova kata, s tim da u borbi za medalju mogu ponoviti katu iz eliminacija, ali ne uzastopno.

menja se i glasi:

Takmičari u apsolutnom nivou kod uzrasnih kategorija pionira i nada nada izvode kate sa oficijelne Kata liste, u svakom krugu nova kata, a kod uzrasne kategorije poletaraca izvode kate sa oficijelne Kata liste i mogu ponavljati katu u svakom četvrtom krugu (moraju znati najmanje tri kate) pri čemu jednu istu katu ne mogu ponavljati uzastopno.

 

Stav koji je glasio:

Kod kata ekipno za poletarce, pionire i nade mogu se izvoditi predučeničke, učeničke, teki i majstorske kate. Poletarci i pioniri mogu ponavljati katu u svakom četvrtom krugu (moraju znati najmanje tri kate), pri čemu jednu istu katu ne mogu ponavljati uzastopno. Kod uzrasne kategorije nada, takmičari u svakom krugu izvode novu katu, s tim, da u borbi za medalju mogu ponoviti katu iz eliminacija, ali ne uzastopno.U katama ekipno u konkurenicji nada u finalu se radi bunkai.

menja se i glasi:

Kod kata ekipno za poletarce, pionire i nade izvode se kate sa oficijelne Kata liste. Poletarci mogu ponavljati katu u svakom trećem krugu (moraju znati najmanje dve kate), pri čemu jednu istu katu ne mogu ponavljati uzastopno a pioniri mogu ponavljati katu u svakom četvrtom krugu (moraju znati najmanje tri kate), pri čemu jednu istu katu ne mogu ponavljati uzastopno. Kod uzrasne kategorije nada, takmičari u svakom krugu izvode novu katu, s tim, da u borbi za medalju mogu ponoviti katu iz eliminacija, ali ne uzastopno.

 

Stav koji je glasio:

Tim u katama sačinjavaju tri takmičera. Svaka ekipa je isključivo muška ili isključivo ženska.

menja se i glasi:

Tim u katama sačinjavaju tri takmičera. Svaka ekipa kod uzrasnih kategorija kadeti/juniori, mlađi seniori i seniori je isključivo muška ili isključivo ženska dok kod uzrasnih kategorija poletaraca, pionira i nada ekipa može biti mešovata i to kod muškog kata tima većinu čine dečaci a kod ženskog kata tima većinu čine devojčice.

 

UZRASNE I TEŽINSKE KATEGORIJE ZA 2018. GODINU

Takmičarska komisija Karate federacije Srbije objavljuje Uzrasne i težinske kategorije za takmičasku 2018./2019. godinu.

Uzrasne i težinske kategorije za 2018./2019.

 

SUSPENDOVAN PREDSEDNIK KARATE KLUBA “WINNER” IZ NOVOG SADA

Upravni odbor Karate Federacije Srbije je na sednici održanoj dana 24.06.2018. godine doneo odluku o izricanju mere SUSPENZIJE Dobrivoju Simiću, predsedniku Karate kluba „Winner“ iz Novog Sada tako što se Dobrivoju Simiću zabranjuje obavljanje funkcije predsednika Karate kluba „Winner“ iz Novog Sada, kao i svih drugih funkcija, aktivnosti i poslova sportskog radnika u karate sportu na teritoriji Republike Srbije. Ova mera važi do pravnosnažnog okončanja disciplinskog postupka koji se vodi pred Disciplinskom komisijom Karate Federacije Srbije.

 

U obrazloženju se navodi da je Upravni odbor Karate Federacije Srbije, na osnovu ovlašćenja propisanih Statutom Karate Federacije Srbije, razmatrao činjenice i okolnosti koje mogu imati za posledicu narušavanje časti i ugleda Karate Federacije Srbije, karate sporta na teritoriji Republike Srbije kao i uznemiravanja sportske javnosti u oblasti karate sporta i sporta uopšte. U tom smislu UO KFS je analizirao ponašanje Dobrivoja Simića, predsednika Karate kluba „Winner“ iz Novog Sada i isto ocenio kao grubo kršenje Statuta Karate Federacije Srbije, grubo narušavanje ugleda Karate Federacije Srbije a samim tim i grubo narušavanje časti i ugleda karate sporta u celini. Posledice koje može imati karate sport zbog takvog apsolutno neprimerenog i protivpravnog postupanja Dobrivoja Simića su dalekosežno štetne posledice. Šteta koju trpi Karate Federacije Srbije i karate sport u celini je već nastupila, a da bi se sprečile dalje štetne posledice uzrokovane ponašanjem Dobrivoja Simića, Upravni odbor Karate Federacije Srbije je ocenio da je opravdano i nužno Dobrivoju Simiću izreći meru suspenzije zabranom obavljanja svih funkcija, poslova i sportskih aktivnosti u karate sportu na teritoriji Republike Srbije. Neophodnost izricinja mere suspenzije u konkretnom slučaju ima osnov u odredbi čl. 25. Statuta Karate Federacije Srbije s obzirom da su protipravnim delovanjem Dobrivoja Simića ozbiljno ugroženi interesi Karate Federacije Srbije, kao i da se u njegovim radnjama stiču sva bitna obeležja osobito teškog disciplinskog prekršaja.

 

Imajući u vidu da je odredbom čl. 20. Disciplinskog Pravilnika Karate Federacije Srbije propisano da za sve disciplinske prekršaje koje izvrše funkcioneri (rukovodioci i predstavnici) i takmičari, odgovornost snose i karate klubovi za koje su isti registrovani u navedenom statusu, Upravni odbor će nakon dostavljanja pisanih izjava Disciplinskoj komisiji u smislu čl. 10 Disciplinskog pravilnika, odlučiti o suspenziji i eventualnim drugim merema prema Karate klubu „Winner“ iz Novog Sada.

 

Vreme trajanja mere suspenzije koja je izrečena Dobrivoju Simiću određeno je do pravnosnažnog okončanja disciplinskog postupka koji se pred Disciplinskom komisijom KFS vodi protiv Dobrivoja Simića zbog disciplinskog prekršaja i grube povrede čl. 25. Statuta KFS. Trajanje mere i sama mera su po svojoj pravnoj prirodi preventivnog karaktera kako bi se sprečilo dalje štetno delovanje Dobrivoja Simića, naročito imajući u vidu njegovu upornost u protivpravnom delovanju kao i jasno izraženu nameru da se naruši čast i ugled Karate Federacije Srbije i ozbiljno ugrozi ugled karate sporta u celini.

 

PRELIMINARNI KALENDAR AKTIVNOSTI KFS ZA 2018/19

Upravni odbor Karate federacije Srbije na svojoj sednici od 24.06.2018. godine usvojio je Preliminarni kalendar aktivnosti KFS za period septembar 2018. – avgust 2019. godine.

 

Preliminarni kalendar aktivnosti KFS za 2018/19

 

LICENCIRANJA ZA SVA SLUŽBENA LICA

Karate savez uže Srbije organizovaće 24. juna 2018. godine u Čačku u sali Skupštine grada Čačka nacionalno licenciranje za sva službena lica (sudije, trenere, ispitivače, lekare i menadžere).

Karate savez Vojvodine organizovaće 14. jula 2018. godine u Apatinu u Domu učenika Tehničke škole seminar i ispit za sticanje sudijskih zvanja, nacionalno licenciranje sudija, trenera, lekara i menadžera i polaganje za braon pojas i majstorska zvanja.

Beogradski karate savez organizovaće 08. septembra 2018. godine u Beogradu nacionalno licenciranje za sva službena lica (sudije, trenere, ispitivače, lekare i menadžere).

 

Dopis KSUS

Dopis KSV

 

ODRŽAN TROFEJ SRBIJE DUNAV KUP – NOVI SAD OPEN 2018

Trofej Srbije Dunav kup – Novi Sad Open 2018 održan je 03.06.2018. godine u Sportskoj hali u Beočinu.

 

Rezultati

 

ODRŽAN KUP SRBIJE ZA KADETE, JUNIORE, MLAĐE SENIORE I SENIORE

Kup Srbije za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore održan je 02.06.2018. godine u Sportskoj hali Beočin u Beočinu.

 

Rezultati

 

NAJAVA KUPA SRBIJE ZA KADETE, JUNIORE, MLAĐE SENIORE I SENIORE

Kup Srbije za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore održaće se 02.06.2018. godine u Sportskoj hali Beočin u Beočinu.

 

Dopis KFS

 

NAJAVA TROFEJA SRBIJE DUNAV KUP – NOVI SAD OPEN 2018

Trofej Srbije Dunav kup – Novi Sad Open 2018 održaće se 03.06.2018. godine u Sportskoj hali u Beočinu sa početkom u 11 časova.

 

Dopis KSV

Propozicije

Propositions

 

NA PRVENSTVU EVROPE – JOKSIĆ DRUGI I SRBIJA EKIPNO U BORBAMA TREĆA

 

 

 

Na 53. Prvenstvu Evrope za seniore, koje je održano od 10. do 13. maja 2018. godine u Novo Sadu, učešće je uzeo do sada nezapamćen broj takmičara od 622 iz 51 zemlje, što je takođe rekordan broj u istoriji ovog takmičenja.

Za reprezentaciju Srbije nastupili su: Antić Marko u borbama pojedinačno -60 kg, Bitević Slobodan u borbama pojedinačno +84 kg, Cvrkota Sanja u borbama pojedinačno -68 kg, Joksić Stefan u borbama pojedinačno -67 kg, Maksić Dunja u borbama pojedinačno -55 kg, Martinović Marko u borbama pojedinačno -75 kg, Mijalković Uroš u borbama pojedinačno -84 kg, Milivojčević Jelena u borbama pojedinačno -50 kg, Mladežić Bojana u katama pojedinačno, Vasović Adrijana u borbama pojedinačno -61 kg, Suvajčević Stefan u katama pojedinačno, Vićovac Andriana u borbama pojedinačno +68 kg, seniori u borbama ekipno Anastasios, Bitević, Brezančić, Cvrkota, Joksić, Josipović, Jovanović, seniorke u borbama ekipno Cvrkota, Vasović, Radičević, Vićovac, seniorke u katama ekipno Leković, Saveski, Saveski i seniori u katama ekipno Simović, Todorović, Todorović.

 

Stefan Joksić je osvojio srebrnu medalju u kategoriji borbe pojedinačno -67 kg dok je muška ekipa u borbama osvojila bronzanu medalju.

 

Na svom putu do drugog mesta Stefan Joksić je pobedio takmičara iz Bugarske Rivov Vasilija, takmičara iz Grčke Gidakos Nikolaosa sa 4:1, takmičara iz Danske Busk-Matthiasen Lucasa, takmičara iz Azerbejdžana Aghalarzade Turala, takmičara iz Austrije Pokorny Stefana sa 5:2, a onda je u finalnom susretu izgubio od takmičara iz Turske Uygur Buraka pri rezultatu 2:2 pošto je Uygur prvi osvojio prvi poen.

 

Muška ekipa Srbije u borbama u sastavu Anastasios, Bitević, Brezančić, Cvrkota, Joksić, Jovanović i Mijalković u prvom kolu su pobedili ekipu Bugarske sa 3:1, dok su u drugom kolu izgubili od ekipe Turske sa 0:2. U repasažu su prvo pobedili ekipu Belgije sa 3:1 a zatim u borbi za bronzanu medalju ekipu Azerbejdžana sa 3:0 tako što ništa nisu prepustili slučaju pošto je u prvom meču pobedio Slobodan Bitević, u drugom Nikola Jovanović a u trećem je Stefan Joksić pobedio Rafaela Agajeva.

 

U okviru Evropskog prvenstva za seniore održano je i Prvo Evropsko prvenstvo u para karateu na kome je učešće uzelo 43 takmičara iz 15 zemalja gde je takmičarka Srbije Ugrenović Dragana osvojila srebrnu medalju u kategoriji slabovidih osoba.

 

Kompletni rezultati osvajači medalja

Kompletni rezultati

Žrebne liste sa rezultatima

Finalni mečevi

Repasaži

Uspešnost

Žreb

Plan takmičenja

 

Para karate kompletni rezultati

Para karate žrebne poen liste

Para karate uspešnost

Para karate žreb

 

PRVENSTVO BALKANA ZA DECU – SRBIJA DRUGA

Na 23. Prvenstvu Balkana za decu, koje se održavalo od 27. do 29. aprila 2018. godine u Beogradu članovi reprezentacije Srbije osvojili su deset zlatnih medalja, dvanaest srebrnih i petnaest bronzanih i u generalnom plasmanu zauzeli drugo mesto odmah iza Turske.

 

Zlatne medalje osvojili su: Marjanović Anja u kategoriji devojčica rođenih 2006. godine u borbama pojedinačno +50 kg, Žunić Sara u kategoriji devojčica rođenih 2006. godine u borbama pojedinačno -40 kg, Nijemčević Ana u kategoriji devojčica rođenih 2006. godine u borbama pojedinačno -50 kg, Blanuša Marko u kategoriji dečaka rođenih 2006. godine u borbama pojedinačno -52 kg, Filipov Nevena u kategoriji devojčica rođenih 2005. godine u borbama pojedinačno +54 kg, Kostić Matija u kategoriji dečaka rođenih 2005. godine u borbama pojedinačno -55 kg, Murić Miona u kategoriji devojčica rođenih 2010. godine u katama pojedinačno, Banković Danica u kategoriji devojčica rođenih 2009. godine u katama pojedinačno, Mičić Miloš u kategoriji dečaka rođenih 2009. godine u katama pojedinačno, kata tim devojčica rođenih 2007/2008. u sastavu Čalija Lena, Jović Katarina, Dimitrijević Tamara.

 

Srebrne medalje osvojili su: Tmušić Sofija u kategoriji devojčica rođenih 2008. godine u borbama pojedinačno +40 kg, Ilić Julijana u kategoriji devojčica rođenih 2008. godine u borbama pojedinačno -34 kg, Milošević Elena u kategoriji devojčica rođenih 2007. godine u katama pojedinačno, Cerović Dušan u kategoriji dečaka rođenih 2007. godine u katama pojedinačno, Petković Jelena u kategoriji devojčica rođenih 2007. godine u borbama pojedinačno -32 kg, Rajić Dunja u kategoriji devojčica rođenih 2006. godine u borbama pojedinačno -40 kg, Vujanić Milica u kategoriji devojčica rođenih 2006. godine u borbama pojedinačno -45 kg, Purić Miloš u kategoriji dečaka rođenih 2005. godine u katama pojedinačno, Simić Natalija u kategoriji devojčica rođenih 2005. godine u borbama pojedinačno +54 kg, kata tim devojčica rođenih 2009/2010. u sastavu Pešić Petra, Banković Danica, Džaić Vanja, kata tim dečaka rođenih 2009/2010. u sastavu Sućur Dušan, Kokir Dimitrije, Rajić Viktor, kata tim devojčica rođenih 2005/2006. u sastavu Stegnjaja Emili, Mijailović Tamara, Kovačević Nađa.

 

Bronzane medalje osvojili su: Čalija Lena u kategoriji devojčica rođenih 2008. godine u katama pojedinačno, Jovanović Lav u kategoriji dečaka rođenih 2007. godine u katama pojedinačno, Jakovljević Vasilije u kategoriji dečaka rođenih 2007. godine u katama pojedinačno, Kosanović Anđela u kategoriji devojčica rođenih 2007. godine u borbama pojedinačno -32 kg, Milošević Ilija u kategoriji dečaka rođenih 2007. godine u borbama pojedinačno +50 kg, Timotijevic Stefan u kategoriji dečaka rođenih 2007. godine u borbama pojedinačno -40 kg, Cvetanović Nevena u kategoriji devojčica rođenih 2006. godine u borbama pojedinačno -45 kg, Despić Teodora u kategoriji devojčica rođenih 2006. godine u borbama pojedinačno -50 kg, Colić Anđela u kategoriji devojčica rođenih 2005. godine u katama pojedinačno, Lazarević Jana u kategoriji devojčica rođenih 2005. godine u borbama pojedinačno -39 kg, Mesaroš Milica u kategoriji devojčica rođenih 2005. godine u borbama pojedinačno -44 kg, Mihajlović Nastasija u kategoriji devojčica rođenih 2005. godine u borbama pojedinačno -49 kg, Varsaković Miljan u kategoriji dečaka rođenih 2005. godine u borbama pojedinačno -55 kg, Stojadinović Nina u kategoriji devojčica rođenih 2010. godine u katama, kata tim dečaka rođenih 2005/2006. u sastavu: Barac Andrej, Micić Nemanja, Nikolić Dimitrijie.

 

Kompletni rezultati

Žrebne liste sa rezultatima

Repasaži

Uspešnost

 

ODRŽAN ZLATNI POJAS ZA KADETE, JUNIORE, MLAĐE SENIORE I SENIORE

47. Zlatni pojas za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore održan je 21.04.2018. godine u Čačku u sportskoj hali “Mladost” – Atenica.

 

Kompletni rezultati

 

ODRŽAN ZLATNI POJAS ZA POLETARCE, PIONIRE I NADE

47. Zlatni pojas za poletarce, pionire i nade održan je 14.04.2018. godine u Čačku u sportskoj hali “Mladost” – Atenica.

 

Kompletni rezultati

 

ODRŽANO PRVENSTVO SRBIJE ZA POLETARCE, PIONIRE I NADE

Prvenstvo Srbije za poletarce, pionire i nade održano je u Somboru i to 31.03.2018. godine u katama i 01.04.2018. godine u borbama a sve u sklopu proslave jubileja 50 godina karatea u Vojvodini.

 

Rezultati u katama

Rezultati u borbama

 

NAJAVA PRVENSTVA BALKANA ZA DECU

23. Prvenstvo Balkana za decu održaće se 27.-29. aprila 2018. godine u Beogradu.

 

Bilten

 

ODRŽANO PRVENSTVO BALKANA ZA SENIORE

Na Dvadesetom Balkanskom prvenstvu za seniore, koje je održano 24. i 25. marta 2018. godine u Istanbulu, takmičari reprezentacije Srbije osvojili su

jednu zlatnu medalju, četiri srebrne i devet

bronzanih.

 

Zlatnu medalju osvojila je Milivojčević Jelena u kategoriji seniorki borbe pojedinačno -50 kg.

 

Srebrne medalje osvojili su: Leković Jelena u kategoriji seniorki kate pojedinačno, Vulinović Jovana u kategoriji seniorki borbe pojedinačno -68 kg, Vićovac Andriana u kategoriji seniorki borbe pojedinačno +68 kg i seniori kate ekipno.

 

Bronzane medalje osvojili su: Piperin Katarina u kategoriji seniorki kate pojedinačno, Mladežić Bojana u kategoriji seniorki kate pojedinačno, Petrović Slavka u kategoriji seniorki borbe pojedinačno -50 kg, Stanojević Natalija u kategoriji seniorki borbe pojedinačno -61 kg, seniorke kate ekipno, seniorke borbe ekipno, Stanković Andrija u kategoriji seniora kate pojedinačno, Suvajčević Stefan u kategoriji seniora kate pojedinačno i Cvrkota Dejan u kategoriji seniora borbe pojedinačno +84 kg.

 

U okviru Šampionata održano je i takmičenje za veterane gde je zlatnu medalju osvojio Cupara Diko u kategoriji veterana od 45 do 55 godina u borbama pojedinačno +75 kg, dok su bronzane medalje osvojili Dukić Sava u kategoriji veterana od 45 do 55 godina u borbama pojedinačno +75 kg i Milenkovic Branislav u kategoriji veterana od 45 do 55 godina u borbama pojedinačno -75 kg.

 

Kompletni rezultati

Žrebne liste sa rezultatima

Finalni mečevi

Repasaži

Uspešnost

 

POČINJE PRVENSTVO BALKANA ZA SENIORE

Na 20. Balkanskom prvenstvu za seniore, koje se održava 24. i 25. marta 2018. godine u Istambulu, Turska, za medalje će se boriti 340 takmičara iz 11 zemalja.

 

Žreb

Program takmičenja

 

 

NAJAVA PRVENSTVA SRBIJE U BORBAMA ZA PIONIRE I NADE

Prvenstvo Srbije u borbama za pionire i nade održaće se 01. aprila 2018. godine u Hali Mostonga u Somboru sa početkom u 10 časova.

 

Dopis KFS

Plan takmičenja

 

NAJAVA PRVENSTVA SRBIJE U KATAMA ZA POLETARCE, PIONIRE I NADE

Prvenstvo Srbije u katama za poletarce, pionire i nade održaće se 31. marta 2018. godine u Hali Mostonga u Somboru sa početkom u 10 časova.

 

Dopis KFS

Plan takmičenja

 

ODRŽANO ŠKOLSKO PRVENSTVO SRBIJE

Školsko prvenstvo Srbije za učenike osnovnih i srenjih škola u karate sportu održano je 17. marta 2018. godine u Smederevu u sportskoj hali “Smederevo” u organizaciji Saveza za školski sport Srbije i Karate federacije Srbije i na kome su nastupili učenici iz 209 osnovnih i srednjih škola koji su se kvalifikovali na kupovima regiona za poletarce, pionire i nade, na prvenstvima regiona za kadete, juniore i mlađe seniore i na dopunskim kvalifikacijama.

 

Rezultati

 

BILTEN 2 ZA PRVENSTVO BALKANA ZA SENIORE

20. Prvenstvo Balkana za seniore održaće se 24-25. marta 2018. godine u Instanbulu, Turska. Usled nove izmene dvorane u kojoj će biti održan šampionat izdat je Bilten 2.

 

Bilten 2

 

ODRŽANO PRVENSTVO SRBIJE ZA SENIORE

Prvenstvo Srbije za seniore održano je 10.03.208. godine u sportskoj dvorani Borac – Kraj Morave u Čačku na kome su učešće uzeli takmičari koji su se kvalifikovali na regionalnim prvenstvima.

 

Rezultati