PREDSTOJEĆE AKTIVNOSTI

04.-07.02.2016. Prvenstvo Evrope za  kadete, juniore i mlađe seniore, Limasol, Kipar
27.-28.02.2016. Prvenstvo Balkana za seniore, Istanbul, Turska
05.-06.03.2016. Prvenstvo regiona za seniore
12.-13.03.2016. WKF Karate 1, Slovenija, Nova Gorica
26.-27.03.2016. Prvenstvo Srbije za seniore
02.04.2016. Zlatni pojas za seniore, Čačak
03.04.2016. Zlatni pojas za kadete, juniore i mlađe seniore, Čačak
09.04.2016. Prvenstvo regiona za poletarce, pionire i nade
10.04.2016. Kup regiona za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore
16.04.2016. Zlatni pojas za poletarce, pionire i nade, Čačak
23.-24.04.2016. Prvenstvo Srbije za poletarce, pionire i nade
. .
. .
NOVOSTISREBRNA MEDALJA ZA JOVANU PREKOVIĆ

vinjetaTrećeg dana 43. Evropskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore, koje se održava u Limasolu na Kipru, od 05. do 07. februara 2016. godine, članica reprezentacije Srbije Jovana Preković osvojila je srebrnu medalju u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno -61kg.


Na putu do zlatne medalje Jovana Preković je pobedila Kochieva Alanu iz Rusija sa 3:0, Miggou Annu iz Nemačke sa 1:0, Opunova Miroslavu iz Slovačke sa4:0 a u finalnom susretu izgubila je od Marić Tine iz Hrvatske sa 1:0.


Kompletni rezultati
Žrebne liste sa rezultatima
Finalni mečevi
Repasaži
Uspešnost

SREBRNA MEDALJA ZA MARINU RADIČEVIĆ

vinjetaDrugog dana 43. Evropskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore, koje se održava u Limasolu na Kipru, od 05. do 07. februara 2016. godine, članica reprezentacije Srbije Marina Radičević osvojila je srebrnu medalju u kategoriji kadetkinja borbe pojedinačno +59kg.


Na putu do zlatne medalje Marina Radičević je pobedila Smiljan Kiti iz Slovenije sa 4:1, Harast Kingu iz Poljske sa 8:0, Medić Matea-Noah iz Bosne i Hercegovine sa 3:1, Eltemur Edu iz Turske sa 5:0 i u finalnom susretu je izgubila od Avazeri Lee iz Francuske sa 1:0.


Trećeg dana na programu će biti borbe pojedinalno za mlađe seniore i mlađe seniorke.

EVROPSKO ZLATO ZA DINU DURMIŠ

vinjetaPrvog dana 43. Evropskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore, koje se održava u Limasolu na Kipru, od 05. do 07. februara 2016. godine, članovi reprezentacije Srbije osvojili su jednu zlatnu i dve bronzane medalje.


Zlatnu medalju osvojila je Durmiš Dina u kategoriji kadetkinja borbe pojedinačno +54kg a bronzane medalje Mladežić Bojana u kategoriji mlađih seniorki kate pojedinačno i Simić Jovan u kategoriji mlađih seniora kate pojedinačno.

Na putu do zlatne medalje Durmiš Dina je pobedila takmičarku iz Grčke Mpatsila Goteini posle 0:0 na izjašnjenje sudija, takmičarku iz Slovačke Jelzova Nina sa 3:0, takmičarku iz Slovenije Kersić Ahlin Ajda posle 0:0 na izjašnjenje sudija, takmičarku iz Bosne i Hercegovine Mahmud Dinu posle 1:1 na izjašnjenje sudija i u finalu takmičarku iz Danske Olesen Frederikke sa 3:1.


Na putu do bronzane medalje Mladežić Bojana je pobedila Sterck Lauru iz Mađarske sa 4:1, Van Lokven Samanthu iz Holandije sa 4:1, da bi u polufinalnom susretu izgubila od Morata Martos Margarite iz Španije sa 3:2 i kroz repasaž zauzela treće mesto pobedom nad Bozan Dilare iz Turske sa 5:0.


Simić Jovan je na putu do bronzane medalje pobedio Papadopetrakis Markosa iz Grčke sa 5:0, Roesch Mauricija iz Švajcarske sa 5:0, Szczypkowski Maksymiliana iz Poljske sa 5:0, da bi u polufinalnom susretu izgubio od Sofuoglu Alija iz Turske sa 5:0 i kroz repasaž zauzeo treće mesto pobedom nad Klaneček Aljazom iz Slovenije rezultatom 4:1.


Drugog dana na programu će biti kate ekipno i borbe pojedinalno za juniorke i juniore.

POČINJE EVROPSKO PRVENSTVO ZA KADETE, JUNIORE I MLAĐE SENIORE

LOGO vektorski EKF 2014 vinjeta 100pxNa 43. Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore, održava se od 05. do 07. februara 2016. godine u Limasolu na Kipru, za medalje boriće se preko 950 takmičara iz 48 zemalja a reprezentaciju Srbije sačinjavaju: Brezančić Vladimir u kategoriji juniora borbe pojedinačno 76+ kg, Cacić Miljan u kategoriji juniora borbe pojedinačno -61 kg, Cerović Luka u kategoriji kadeta kate pojedinačno, Cvrkota Dejan u kategoriji mlađih seniora borbe pojedinačno -84 kg, Đurđević Nikolina u kategoriji juniorki kate pojedinačno, Dukić Vera u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno -55 kg, Durmiš Dina u kategoriji kadetkinja borbe pojedinačno 54+ kg, Džaković Miloš u kategoriji mlađih seniora borbe pojedinačno -60 kg, Lapčević Vladimir u kategoriji juniora borbe pojedinačno -68 kg, Marić Andrija u kategoriji kadeta borbe pojedinačno -70 kg, Martinović Marko u kategoriji mlađih seniora borbe pojedinačno -75 kg, Mišović Bogdan u kategoriji mlađih seniora borbe pojedinačno 84+ kg, Mladežić Bojana u kategoriji mlađih seniorki kata pojedinačno, Mrđa Vuk u kategoriji kadeta borbe pojedinačno 70+ kg, Negovanović Dragana u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno -50 kg, Petrovački Uroš u kategoriji kadeta borbe pojedinačno -57 kg, Petrović Slavka u kategoriji juniorki borbe pojedinačno -48 kg, Popović Mihajlo u kategoriji kadeta borbe pojedinačno -52 kg, Preković Jovana u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno -61 kg, Radičević Marina u kategoriji juniorki borbe pojedinačno 59+ kg, Rakić David u kategoriji juniora kate pojedinačno, Salapura Đorđe u kategoriji juniora borbe pojedinačno -76 kg, Simeunović Nikola u kategoriji kadeta borbe pojedinačno -63 kg, Simić Jovan u kategoriji mlađih seniora kate pojedinačno, Simić Jovana u kategoriji kadetkinja kate pojedinačno, Simić Minja u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno 68+ kg, Simović Sofija u kategoriji kadetkinja borbe pojedinačno -54 kg, Stanimirović Milica u kategoriji kadetkinja borbe pojedinačno -47 kg, Stojan Filip u kategoriji mlađih seniora borbe pojedinačno -67 kg, Vasović Andrijana u kategoriji juniorki borbe pojedinačno -59 kg, Vujasinović Aleksandra u kategoriji juniorki borbe pojedinačno -53 kg, Vulinović Jovana u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno -68 kg, Cerović, Suvajčević i Vukmirović u kategoriji kadeta i juniora kate ekipno i Dučić, Simić i Stefanović u kategoriji kadetkinja i juniorki kate ekipno.

Prvog dana šampionata, u petak 05.02.2016. godine, održaće se takmičenja u katama pojedinačno u svim uzrasnim kategorijama i u borbama pojedinačno u svim težinskim kategorijama za kadete i kadetkinje.

Žreb

JAVNA RASPRAVA O IZMENAMA I DOPUNAMA STATUTA KFS

logoUpravni odbor Karate federacije Srbije je doneo odluku o izmenama i dopunama Statuta KFS i na osnovu toga pokreće javnu raspravu po skraćenom postupku. Sve predloge, primedbe i sugestije potrebno je u pisanoj formi dostaviti Karate federaciji Srbije.

Početak javne rasprave je 02.02.2016. godine.

Dopis KFS

Predlog izmean i dopuna Statuta KFS

ODRŽAVANJE TAKMIČENJA IZVAN REDOVNOG SISTEMA TAKMIČENJA

logoTakmičarski pravilnik Karate federacije Srbije, član 1., reguliše način organizacije takmičenja, uslovi i prava učešća na takmičenjima na nivou Srbije, a na osnovu: (1) Statuta Karate federacije Srbije, (2) ostalih normativnih akata Karate federacije Srbije, (3) kriterijuma za održavanje međunarodnih i nacionalnih takmičenja i skupova u Srbiji i (4) pravilnika organizacija čiji je KFS član (KFB, MKF, EKF i WKF).

Prema članovima 2. i 3. Takmičarskog pravilnika KFS na svim zvaničnim karate takmičenjima (prvenstvo, liga, kup) u Srbiji mogu učestvovati samo ekipe i pojedinci uredno registrovani u KFS, odnosno uredno registrovani članovi organizacije koja je u sistemu WKF, ako se radi o međunarodnim takmičenjima, s tim da se pod od zvaničnim takmičenjima smatraju sva takmičenja u muškoj i ženskoj konkurenciji: nacionalni šampionati za sve uzrasne kategorije, nacionalni kupovi za sve uzrasne kategorije, liga Srbije, školska i studentska takmičenja, međunarodna takmičenja, nacionalni turniri, kao i takmičenja i turniri regionalnog značaja.

Prema članovima 7., 8. i 9. Takmičarskog pravilnika KFS za organizaciju i održavanje svih takmičenja izvan redovnog sistema takmičenja, donose se posebne Propozicije, koje usvaja Takmičarska komisija KFS, a koje ne mogu biti u suprotnosti sa odredbama Takmičarskog pravilnika KFS. O svim takmičarskim aktivnostima iz Kalendara KFS, kao i izvan redovnog sistema, o poštovanju odredaba ovog Pravilnika, staraju se Takmičarska komisija i druga radna tela Karate federacije Srbije. Za sve takmičarske aktivnosti, organizaciju i održavanje takmičenja na regionalnom nivou, koje se ne nalaze direktno u Kalendaru KFS, ali se moraju nalaziti u kalendaru regionalnog karate saveza, mora se dobiti saglasnost KFS a za realizaciju je odgovorna takmičarska komisija regionalnog karate saveza. Pre dobijanja saglasnosti na propozicije organizator takmičenja nesme distribuirati pozivni materijal. Takođe, u koliko organizator nije dobio saglasnost na organizaciju takmičenja, na osnovu člana 7. Takmičarskog pravilnika, Karate federacija Srbije neće delegirat službena lica.

Na svim nivoima takmičenja, zaključno sa onim takmičenjimaa na regionalnom nivou koje se ne nalaze direktno u Kalendaru KFS, ali se moraju nalaziti u kalendaru regionalnog karate saveza, obavezno je posedovanje akreditacionog kartona ili knjižice sa propisanim, unetim i overenim podacima o identitetu, registraciji, osiguranju i lekarskim nalazom koja se daju na uvid delegatu Saveza. U slučaju neposedovanja ili nepotpunosti dokumenata takmičarima i zvaničnim licima neće se dozvoliti učešće na takmičenju. Pored toga organizator takmičenja je u obavezi da traži da ekipe iz inostranstva pribave i daju na uvid Delegatu takmičenja potvrdu nacionalnog saveza da je imenovana ekipa u sistemu WKF.

U skladu sa Zakonom o sportu i Pravilnikom o zdravstvenoj zaštiti sportista svi takmičari su u obavezi da koriste zaštitnu opremu na zvaničnim, pozivnim i prijateljskim takmičenjima. Kod muškaraca svih uzrasnih kategorija zaštitna oprema se sastoji od rukavica (crvenih/plavih), guma za zube, štitnika za potkolenice i stopala (crvenih/plavih) i štitnika za telo. Kod kadetkinja, juniorki, mlađih seniorki i seniorki zaštitna oprema se sastoji od rukavica (crvenih/plavih), guma za zube, štitnika za potkolenice i stopala (crvenih/plavih), štitnika za grudi i štitnika za telo. Kod pionirki i ženskih nada zaštitna oprema se sastoji od rukavica (crvenih/plavih), guma za zube, štitnika za potkolenice i stopala (crvenih/plavih) i štitnika za telo dok korišćenje štitnika za grudi nije obavezno ali se preporučuje.

 

NAJAVA 18. BALKANSKOG PRVENSTVA ZA SENIORE

LOGO vektorski KFB 2014 vinjeta 100px18. Balkansko prvenstvo za seniore održaće se 27. i 28. februara 2016. godine u Istambulu, Turska.

Bilten

 

KFS novogodisnja cestitka 2016

 

SRBIJA NAJUSPEŠNIJA NA BALKANSKOM PRVENSTVU

article_home_1449857735BALKAN_KARATE_16

LOGO vektorski KFB 2014 vinjeta 100px

1449948843BALKAN_DVA_KARATE_06


Trećeg dana 16. Balkanskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore, koje se održavalo u Dubrovniku od 11. do 13. decembra 2015. godine, članovi reprezentacije Srbije osvojili su još devet medalja i to četiri zlatne, dve srebrne i tri bronzane.

 

Zlatne medalje su osvojili kadeti u borbama ekipno, juniori u borbama ekipno, mlađe seniorke u katama ekipno i mlađi seniori u katama ekipno.

 

Srebrne medalje su osvojili kadetkinje i juniorke u katama ekipno i mlađe seniorke u borbama ekipno.

 

Bronzane medalje su osvojili juniorke u borbama ekipno, kadeti i juniori u katama ekipno i mlađi seniori u borbama ekipno.

 

U sveukupnom plasmanu reprezentacija Srbije bila je najuspešnija na ovom šampionatu sa osvojenih trinaest zlatnih, osam srebrnih i dvadeset dve bronzane medalja.

 

Kompletni rezultati

Žrebne liste sa rezultatima

Finalni mečevi

Repasaži

Uspešnost

DRUGOG DANA ČETRNAEST MEDALJA ZA SRBIJU

LOGO vektorski KFB 2014 vinjeta 100pxDrugog dana 16. Balkanskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore, koje se održava u Dubrovniku od 11. do 13. decembra 2015. godine, članovi reprezentacije Srbije osvojili su ukupno četrnaest medalja i to dve zlatne, dve srebrne i deset bronzanih.


Zlatne medalje su osvojili Simeunović Nikola u kategoriji kadeta borbe pojedinačno -63g i Anastasios Nteros u kategoriji juniora borbe pojedinačno +76kg.


Srebrne medalje su osvojili kadetkinje u borbama ekipno i Marković Aleksandar u kategoriji mlađih seniora borbe pojedinačno -84kg.


Bronzane medalje su osvojili Marković Marko u kategoriji kadeta borbe pojedinačno -52kg, Petrovački Uroš u kategoriji kadeta borbe pojedinačno -57kg, Nonković Marko u kategoriji kadeta borbe pojedinačno +70kg, Arnaut Nikola u kategoriji juniora borbe pojedinačno -55kg, Vidić Veljko u kategoriji juniora borbe pojedinačno -76kg, Kraljević Marko u kategoriji juniora borbe pojedinačno +76kg, Lekić Aleksandar u kategoriji mlađih seniora borbe pojedinačno -60kg, Tintor Aleksandar u kategoriji mlađih seniora borbe pojedinačno -75kg, Cvrkota Dejan u kategoriji mlađih seniora borbe pojedinačno -84kg i Trikoš Bogdan u kategoriji mlađih seniora borbe pojedinačno +84kg.


Trećeg dana na programu će biti ekipna takmičenja.


Kompletni rezultati

Žrebne liste sa rezultatima

Finalni mečevi

Repasaži

Uspešnost

PRVOG DANA DVADESET MEDALJA ZA SRBIJU

LOGO vektorski KFB 2014 vinjeta 100pxPrvog dana 16. Balkanskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore, koje se održava u Dubrovniku od 11. do 13. decembra 2015. godine, članovi reprezentacije Srbije osvojili su ukupno dvadeset medalja i to sedam zlatnih, četiri srebrne i devet bronzanih.


Zlatne medalje osvojili su Cerović Luka u kategoriji kadeta kate pojedinačno, Durmiš Dina u kategoriji kadetkinja borbe pojedinačno +54kg, Petrović Slavka u kategoriji juniorki borbe pojedinačno -48kg, Ropret Tara u kategoriji juniorki borbe pojedinačno +59kg, Mladežić Bojana u kategoriji mlađih seniorki kate pojedinačno, Simić Jovan u kategoriji mlađih seniora kate pojedinačno i Preković Jovana u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno -61kg.


Srebrne medalje osvojili su Simović Sofija u kategoriji kadetkinja borbe pojedinačno -54kg, Đorđević Ivana u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno -50kg, Dukić Vera u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno -55kg i Topalović Varja u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno +68kg.


Bronzane medalje osvojili su Suvajcevic Stefan u kategoriji kadetkinja kate pojedinačno, Majstorović Danijela u kategoriji kadetkinja borbe pojedinačno +54kg, Đurđević Nikolina u kategoriji juniorki kate pojedinačno, Radivojević Ttijana u kategoriji juniorki kate pojedinačno, Preković Ivana u kategoriji juniorki borbe pojedinačno -59kg, Leković Jelena u kategoriji mlađih seniorki kate pojedinačno, Maticki Maja u kategoriji mlađih seniorki kate pojedinačno, Ranković Teodora u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno -55kg i Maksić Dunja u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno -55kg.


Drugog dana na programu će biti borbe ekipno za kadetkinje i borbe pojedinačno za kadete, juniore i mlađe seniore.


Kompletni rezultati

Žrebne liste sa rezultatima

Finalni mečevi

Repasaži

POČELO BALKANSKO PRVENSTVO ZA KADETE, JUNIORE I MLAĐE SENIORE

LOGO vektorski KFB 2014 vinjeta 100px16. Balkansko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore održava se u Dubrovniku od 11. do 13. decembra 2015. godine uz učešće 684 takmičara iz svih balkanskih zemalja.


Prvog dana na programu su kate pojedinačno za devojke i mladiće i borbe pojedinačno za devojke.


Žreb

Program takmičenja

NAJAVA PRVENSTVA EVROPE ZA KADETE, JUNIORE I MLAĐE SENIORE

LOGO vektorski EKF 2014 vinjeta 100pxPrvenstvo Evrope za kadete, juniore i mlađe seniore održaće se 05-07. februara 2016. godine u Limasolu na Kipru.


Bilten

ODRŽANO PRVENSTVO SRBIJE ZA KADETE, JUNIORE I MLAĐE SENIORE

logoPrvenstvo Srbije za kadete, juniore i mlađe seniore održano je 29.11.2015. godine u Hali “Mladost” – Atenica u Čačku u organizaciji Karate federacije Srbije i tehničkoj organizaciji karate kluba “Borac” iz Čačka.


Kompletni rezultati

NAJAVA PRVENSTVA SRBIJE ZA KADETE, JUNIORE I MLAĐE SENIORE

logoPrvenstvo Srbije za kadete, juniore i mlađe seniore u katama i borbama, pojedinačno i ekipno, održaće se u nedelju 29.11.2015. godine u Čačku u Hali “Mladost” – Atenica.


Vođe ekipa treba da prilikom pregleda dokumentacije delegatu takmičenja predaju spiskove takmičara za ekipna takmičenja što će predstavljati uslov za učešće u žrebu.


Vođe ekipa su takođe u obavezi da, po potrebi, otkaze učešća takmičara na takmičenju prezentuju delegatu takmičenja.


Dopis KFS

ZAVRŠENO SVETSKO PRVENSTVO ZA KADETE, JUNIORE I MLAĐE SENIORE

poster9. Svetsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore održano je od 12. do 15. novembra 2015. godine u Džakarti, Indonezija, na kome su učešće uzeli takmičari iz 88 zemalja. U generalnom plasmanu Srbija je zauzela šesnaesto mesto sa osvojenom jednom srebrnom medaljom Adrijane Vasović, u kategoriji juniorki borbe pojedinačno -59kg, i jednom bronzanom medaljom Milice Stanimirović, u kategoriji kadetkinji borbe pojedinačno -47kg.


Kompletni rezultati

Žrebne liste sa rezultatima

Finalni mečevi

Repasaži

Uspešnost

SREBRNA MEDALJA ZA ADRIJANU VASOVIĆ

posterIX Svetsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore održava se od 12. do 15. novembra 2015. godine u Džakarti, Indonezija, i drugog  dana takmičenja Adrijana Vasović je osvojila srebrnu medalju u kategoriji juniorki borbe pojedinačno -59kg.


Ona je do finala redom pobeđivala Mahoney Kassidy, takmičarku iz SAD, sa 3:1, Michaelu Queck iz Nemačke sa 3:1, Saru Elwart iz Poljske sa 1:0 i Sabrinu Pereira iz Brazila a u finalnoj borbi izgubila je od takmičarke iz Francuske Gwendoline Philippe sa 0:1.


Drugog dana šampionata održana su takmičenja za kadete borbe pojedinačno, juniorke borbe pojedinačno i kod juniora borbe pojedinačno -55kg i -61kg.

 

BRONZANA MEDALJA ZA MILICU STANIMIROVIĆ

posterIX Svetsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore održava se od 12. do 15. novembra 2015. godine u Džakarti, Indonezija, i prvog dana takmičenja bronzanu medalju za reprezentaciju Srbije osvojila je Milica Stanimirović u kategoriji kadetkinje borbe pojedinačno -47kg.


Ona je u prvom kolu izgubila od finalistkinje Fidan Teymurove, takmičarke iz Azerbedžana, sa 3:0, a zatim je u repasažu pobedila Jia-Jie Liu, takmičarku iz Taipeija, sa 6:0, Loren Zarei, takmičarku iz Švedske, na izjašnjenje nakon rezultata 1:1, i u borbi sa medalju Dominiku Bogarovu, takmičarku iz Slovačke, sa 7:3.


Prvog dana održana su takmičenja za kadetkinje kate pojedinačno, kadete kate pojedinačno, juniorke kate pojedinačno, juniore kate pojedinačno, mlađe seniorke kate pojedinačno, mlađe seniore kate pojedinačno, kadetkinje borbe pojedinačno -47kg, kadetkinje borbe pojedinačno -54kg i kadetkinje borbe pojedinačno +54kg.


Kompletan žreb

KK DINAMO IZ PANČEVA I KK NIŠ PRVACI PREMIJER LIGE

 

 IMG_1863 v1 logo  IMG_1862 v1

 

Premijer lige Srbije za seniore 2015/16 i Premijer lige Srbije za seniorke 2015/16 održani su 25.10.2015. godine u Sportskoj hali u Banatskom Novom Selu u organizaciji Karate federacije Srbije.

Na Premjer ligi Srbije za seniore postignuti su sledeći rezultati:

 

I kolo

Borac, Čačak – Hajduk, Kula 3:1 10:3
Cement, Beočin – Studentski grad, Beograd 0:5 7:29
Dinamo, Pančevo – slobodan

 

II kolo

Cement, Beočin – Hajduk, Kula 1:2 9:18
Borac, Čačak – Dinamo, Pančevo 0:4 1:7
Studentski grad, Beograd – slobodan

 

III kolo

Cement, Beočin – Dinamo, Pančevo 0:5 1:26
Studentski grad, Beograd – Hajduk, Kula 4:0 19:3
Borac, Čačak – slobodan

 

IV kolo

Studentski grad, Beograd – Dinamo, Pančevo 1:3 1:11
Borac, Čačak – Cement, Beočin 5:0 36:1
Hajduk, Kula – slobodan

 

V kolo

Studentski grad, Beograd – Borac, Čačak 0:2 1:8
Hajduk, Kula – Dinamo, Pančevo 1:3 9:18
Cement, Beočin – slobodan

 

Tabela Premjer lige Srbije za seniore:

1 Dinamo, Pančevo 4 15:2 62:12 8
2 Borac, Čačak 4 10:5 55:12 6
3 Studentski grad, Beograd 4 10:5 50:29 4
4 Hajduk, Kula 4 4:11 33:56 2
5 Cement, Beočin 4 1:17 18:109 0

 

Na prvom turniru Premjer lige Srbije za seniorke postignuti su sledeći rezultati:

 

I kolo

Studentski grad, Beograd – Mavaši, Novi Sad 0:1 4:7
Niš, Niš – Knjaz, Aranđelovac 2:1 9:7
Zadrugar, Lazarevo – slobodan

 

II kolo

Niš, Niš – Mavaši, Novi Sad 1:1 3:4
Studentski grad, Beograd – Zadrugar, Lazarevo 1:1 4:2
Knjaz, Aranđelovac – slobodan

 

III kolo

Niš, Niš – Zadrugar, Lazarevo 2:1 3:5
Knjaz, Aranđelovac – Mavaši, Novi Sad 1:0 11:8
Studentski grad, Beograd – slobodan

 

IV kolo

Knjaz, Aranđelovac – Zadrugar, Lazarevo 0:2 2:8
Niš, Niš – Studentski grad, Beograd 1:1 5:4
Mavaši, Novi Sad – slobodan

 

V kolo

Knjaz, Aranđelovac – Studentski grad, Beograd 2:1 5:7
Mavaši, Novi Sad – Zadrugar, Lazarevo 0:2 2:5
Niš, Niš – slobodan

 

Tabela Premjer lige Srbije za seniorke:

1 Niš, Niš 4 6:4 20:20 6
2 Zadrugar, Lazarevo 4 6:3 20:11 5
3 Knjaz, Aranđelovac 4 4:5 25:32 4
4 Mavaši, Novi Sad 4 2:4 21:23 3
5 Studentski grad, Beograd 4 3:5 19:19 2

 

ODRŽAN KUP SRBIJE ZA PIONIRE

logoKup Srbije za pionire održan je 25.10.2015. godine u Sportskoj hali u Banatskom Novom Selu u organizaciji Karate federacije Srbije i Karate saveza Vojvodine.


Kompletni rezultati

ODRŽAN KUP SRBIJE ZA POLETARCE I NADE

logoKup Srbije za poletarce i nade održan je 24.10.2015. godine u Sportskoj hali u Banatskom Novom Selu u organizaciji Karate federacije Srbije i Karate saveza Vojvodine.


Kompletni rezultati

 

ŽREB ZA PREMIJER LIGE ZA SENIORE I SENIORKE

Nacionalne Premijer lige za seniore i seniorke održaće se u jednistvenom terminu svih pet kola u nedelju 25.10.2015. godine u Sportskoj hali u Banatskom Novom Selu sa početkom u 10.30 časova.

 

PREMIJER LIGA SRBIJE ZA SENIORE 2015/16

 

Učestvuju sledeće ekipe:

Borac, Čačak

Cement, Beočin

Dinamo, Pančevo

Hajduk, Kula

Studentski grad, Beograd

 

Žrebom su klubovima dodeljeni sledeći brojevi:

(1) Dinamo, Pančevo

(2) Borac, Čačak

(3) Cement, Beočin

(4) Studentski grad, Beograd

(5) Hajduk, Kula

 

Kolo 1

(1) Dinamo, Pančevo – (6) slobodan

(2) Borac, Čačak – (5) Hajduk, Kula

(3) Cement, Beočin – (4) Studentski grad, Beograd

Kolo 2

(6) slobodan – (4) Studentski grad, Beograd

(3) Cement, Beočin – (5) Hajduk, Kula

(2) Borac, Čačak – (1) Dinamo, Pančevo

Kolo 3

(2) Borac, Čačak – (6) slobodan

(3) Cement, Beočin – (1) Dinamo, Pančevo

(4) Studentski grad, Beograd – (5) Hajduk, Kula

Kolo 4

(6) slobodan – (5) Hajduk, Kula

(4) Studentski grad, Beograd – (1) Dinamo, Pančevo

(2) Borac, Čačak – (3) Cement, Beočin

Kolo 5

(3) Cement, Beočin – (6) slobodan

(4) Studentski grad, Beograd – (2) Borac, Čačak

(5) Hajduk, Kula – (1) Dinamo, Pančevo

 

PREMIJER LIGA SRBIJE ZA SENIORKE 2015/16

 

Učestvuju sledeće ekipe:

Knjaz, Aranđelovac

Mavaši, Novi Sad

Niš, Niš

Studentski grad, Beograd

Zadrugar, Lazarevo

 

Žrebom su klubovima dodeljeni sledeći brojevi:

(1) Zadrugar, Lazarevo

(2) Studentski grad, Beograd

(3) Niš, Niš

(4) Knjaz, Aranđelovac

(5) Mavaši, Novi Sad

 

Kolo 1

(1) Zadrugar, Lazarevo – (6) slobodan

(2) Studentski grad, Beograd – (5) Mavaši, Novi Sad

(3) Niš, Niš – (4) Knjaz, Aranđelovac

Kolo 2

(6) slobodan – (4) Knjaz, Aranđelovac

(3) Niš, Niš – (5) Mavaši, Novi Sad

(2) Studentski grad, Beograd – (1) Zadrugar, Lazarevo

Kolo 3

(2) Studentski grad, Beograd – (6) slobodan

(3) Niš, Niš – (1) Zadrugar, Lazarevo

(4) Knjaz, Aranđelovac – (5) Mavaši, Novi Sad

Kolo 4

(6) slobodan – (5) Mavaši, Novi Sad

(4) Knjaz, Aranđelovac – (1) Zadrugar, Lazarevo

(3) Niš, Niš – (2) Studentski grad, Beograd

Kolo 5

(3) Niš, Niš – (6) slobodan

(4) Knjaz, Aranđelovac – (2) Studentski grad, Beograd

(5) Mavaši, Novi Sad – (1) Zadrugar, Lazarevo

 

NAJAVA PRVOG TURNIRA NACIONALNE PREMIJER LIGE

logoPrvi turnir Nacionalne Premijer lige za seniore i seniorke  održaće se u nedelju 25.10.2015. godine u Sportskoj hali u Banatskom Novom Selu sa početkom u 10.30 časova.

NAJAVA KUPA SRBIJE ZA PIONIRE

logoKup Srbije za pionire održaće se u nedelju 25.10.2015. godine u Banatskom Novom Selu u Sportskoj hali “Banatsko Novo Selo” sa početkom u 10:30 časova.


Dopis KFS

NAJAVA KUPA SRBIJE ZA POLETARCE I NADE

logoKup Srbije za poletarce i nade održaće se u subotu 24.10.2015. godine u Banatskom Novom Selu u Sportskoj hali “Banatsko Novo Selo” sa početkom u 10:30 časova.


Dopis KFS

UNAPREĐENJE TAKMIČARSKOG PRAVILNIKA

logoIzmena 1:

Član 21, deo 2, stav 9 (poletarci, pioniri i nade u katama u apsolutnoj kategoriji) menja se i glasi:

Takmičari u apsolutnom nivou kod uzrasne kategorije nada izvode majstorske kate, u svakom krugu nova kata, s tim da u borbi za medalju mogu ponoviti katu iz eliminacija, ali ne uzastopno istu. Kod uzrasne kategorije poletaraca, koji izvode predučeničke i učeničke kate, i mogu ponavljati katu u svakom četvrtom krugu (moraju znati najmanje tri kate) pri čemu jednu istu katu ne mogu ponavljati uzastopno dok kod uzrasne kategorije pionira takmičari izvode predučeničke, učeničke, teki i majstorske kate, usvakom krugu nova kata, s tim da u borbi za medalju mogu ponoviti katu iz eliminacija, ali ne uzastopno.


Izmena 2:

Član 21, deo 2, posle stava 12 dodaje se stav koji glasi:

Kod kata ekipno za poletarce, pionire i nade mogu se izvoditi predučeničke, učeničke, teki i majstorske kate. Poletarci i pioniri mogu ponavljati katu u svakom četvrtom krugu (moraju znati najmanje tri kate), pri čemu jednu istu katu ne mogu ponavljati uzastopno. Kod uzrasne kategorije nada, takmičari u svakom krugu izvode novu katu, s tim, da u borbi za medalju mogu ponoviti katu iz eliminacija, ali ne uzastopno.


Izmena 3:

Član 72. menja se i glasi:

Na svim takmičenjima KFS sudi se na osnovu Sudijskog pravilnika KFS.

Kate sude po trojica sudija u mlađim uzrasnim kategorijama (poletarci, pioniri, nade), a na regionalnim takmičenjima za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore mogu da sude i po trojica sudija.


Izmena 4:

Ova izmena se odnosi na Uzrasne i težinske kategorije za takmičarsku 2015/2016. godinu kod uzrasne kategorije za kadete po kojoj su kadeti oni takmičari koji su rođeni 2002., 2001. i od 05.02.2000. do 31.12.2000. godine.

Tumačenje: S obzirom na to da su takmičari rođeni 2002. godine i nade i kadeti pruža se mogućnost da ti takmičaru mogu nastupiti u obe uzrasne kategorije.

IZBORNI KONGRES KARATE FEDERACIJE BALKANA

 

slika 2 LOGO vektorski KFB 2014 vinjeta 100px slika 1

 

Dana 09.10.2015. godine Beograd je bio domaćin Izbornog kongresa Karate federacije Balkana na kome su učešće uzeli predsednici karate federacija: Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Rumunije, Slovenije, Srbije i Turske, dok su saglasnost u radu kongresa i pristupnicu dali predstavnici Albanije koji iz opravdanih razloga nisu mogli da prisustvuju.

Na kongresu su izabrani: Izvršni komitet, Nadzorni odbor, predsednik i četiri potpredsednika.

 

Predsednik Karate federacije Balkana

Esat Delihasan, Turska


Potpredsednici KFB

Aleksej Petrov, Bugarska

Stjepan Čelan, Hrvatska

Oktavijan Amzulesku, Rumunija

Igor Zelinka, Slovenija


Članov Izvršnog komiteta KFB

Petrit Baba, Albanija

Samir Ćatović, Bosna i Hercegovina

Dragan Šakotić, Crna Gora

Goran Milkovski, Makedonija.

Strahinja Tepavčević, Srbija


Nadzorni odbor KFB

Ana Marja Čelan, Hrvatska, predsednik

Slavenko Bajić, Crna Gora, član

Simo Rajčić, Srbija, član.


Generalni sekretar KFB

Slavoljub Piper, Srbija.

KARATE ANTE PORTAS

Karate is proposed by Tokyo 2020_logo

 

IZABRAN UPRAVNI ODBOR KFS

logoNa Skupštini Karate federacije Srbije, koja je održana 26.09.2015. godine u Kragujevcu, izabran je Upravni odbor KFS u sastavu:

Piper Slavoljub, predsednik

Goran Šćepanović, potpredsednik

Goran Čomagić, član

Jelena Petrović, član

Radivoje Radosavljević, član

Dragan Vulić, član

Strahinja Tepavčević, član

Milan Kovačević, član

Stevan Brajović, član

OBAVEZNA PRIMENA ZAŠTITNE OPREME

logoU skladu sa Zakonom o sportu i Pravilnikom o zdravstvenoj zaštiti sportista Karate savez Srbije će od ove takmičarske sezone 2015/2016 godine strogo primenjivarti zaštitna oprema za sportiste po pravilima borenja i suđenja u WKF sistemu.

Svi sportisti i sportistkinje, članovi KFS, su u obavezi da koriste zaštitnu opremu na zvaničnim, pozivnim i prijateljskim takmičenjima.
Zaštitna oprema na domaćim takmičenjima mora biti takva da pruža maksimalnu zaštitu sportisti koji je koristi prilikom učešća u disciplini borbe.
Kod muškaraca svih uzrasnih kategorija zaštitna oprema se sastoji od rukavica (crvenih/plavih), guma za zube, štitnika za potkolenice i stopala (crvenih/plavih) i štitnika za telo.
Kod kadetkinja, juniorki, mlađih seniorki i seniorki zaštitna oprema se sastoji od rukavica (crvenih/plavih), guma za zube, štitnika za potkolenice i stopala (crvenih/plavih), štitnika za grudi i štitnika za telo.
Kod pionirki i ženskih nada zaštitna oprema se sastoji od rukavica (crvenih/plavih), guma za zube, štitnika za potkolenice i stopala (crvenih/plavih) i štitnika za telo dok korišćenje štitnika za grudi nije obavezno ali se preporučuje.