PREDSTOJEĆE AKTIVNOSTI

11-13.01.2019.

Grand Prix Croatia (kadeti, juniori, mlađi seniori), Samobor, Hrvatska

25-27.01.2019. WKF Karate 1 Premijer liga, Pariz, Francuska
08-10.02.2019. Prvenstvo Evrope za kadete, juniore i mlađe seniore, Aalborg, Danska
15-17.02.2019. WKF Karate 1 Premijer liga, Dubai, UAE
24.02.2019. Prvenstva regiona za seniore
02-04.03.2019. WKF karate 1 serija A, Salzburg, Austrija
08-10.03.2019. WKF karate 1 serija A, Instanbul, Turska
09.03.2019. Školsko prvenstvo Srbije
10.03.2019. Prvenstva regiona za poletarce, pionire i nade
16-17.03.2019. Prvenstvo Srbije za seniore
23.03.2019. Prvenstvo Srbije u katama – poletarci, pioniri, nade
24.03.2019.

Prvenstvo Srbije u borbama – poletarci, pioniri, nade

 

NOVOSTIOTIŠAO JE ZAUVEK

IN MEMORIAM

 

Željko Ilijević

1973. – 2019.

 

NOVA TAKMIČARSKA PRAVILA ZA BORBE I KATE

Svetska karate federacija je objavila nova Takmičarska pravila za borbe i kate koja će se primenjivati od 01. januara 2019. godine.

 

Nova Takmičarska pravila za borbe i kate, važe od 01.01.2019.

WKF Competition Rules 2019

 

NAJAVA PRVENSTVA EVROPE ZA KADETE, JUNIORE I MLAĐE SENIORE

46. Prvenstvo Evrope za kadete, juniore i mlađe seniore održaće se od 08. do 10. februara 2019. godine u Aalborgu, Danska.

 

Bilten

 

 

SRBIJA NAJUSPEŠNIJA NA PRVENSTVU BALKANA

 

 

Na 19. Prvenstvu Balkana za kadete, juniore i mlađe seniore, koje se održavalo u Dubrovniku, Hrvatska, od 30. novembra do 02. decembra 2018. godine, a na kojem je učestvovao 781 takmičar iz 12 zemalja, članovi reprezentacije Srbije su osvojili četrnaest zlatnih medalja, pet srebrnih i sedamnaest bronzanih i u generalnom plasmanu zauzeli prvo mesto ispred (2) Turske i (3) Makedonije.

 

Zlatne medalje osvojili su: Negovanović Brankica u kategoriji kadetkinja borbe pojedinačno -54 kg, Stanimirović Milica u kategoriji juniorki borbe pojedinačno -48 kg, Perović Ivana u kategoriji juniorki borbe pojedinačno -59 kg, Radović Anja u kategoriji juniorki borbe pojedinačno 59+ kg, juniori u borbama ekipno, mlađe seniorke u katama ekipno, mlađi seniori u katama ekipno, mlađi seniori u borbama ekipno, Đurđević Nikolina u kategoriji mlađih seniorki kate pojedinačno, Cerović Luka u kategoriji mlađih seniora kate pojedinačno, Petrović Slavka u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno -50 kg, Durmiš Dina u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno -55 kg, Vasović Andrijana u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno -68 kg i Ropret Tara u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno 68+ kg.

 

Srebrne medalje osvojili su: Maslak Nikola u kategoriji kadeta borbe pojedinačno 70+ kg, kadeti u borbama ekipno, Milovanović Anja u kategoriji juniorki borbe pojedinačno -59 kg, Radičević Marina u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno -68 kg i Lapčević Vladimir u kategoriji mlađih seniora borbe pojedinačno -75 kg.

 

Bronzane medalje osvojili su: Potpara Miljana u kategoriji kadetkinja borbe pojedinačno -54 kg, Orlandić Petar u kategoriji kadeta borbe pojedinačno -52 kg, Subota Uroš u kategoriji juniora kate pojedinačno, Janković Bojana u kategoriji juniorki borbe pojedinačno -53 kg, Živković Tamara u kategoriji juniorki borbe pojedinačno 59+ kg, Mihajlović Marko u kategoriji juniora borbe pojedinačno -55 kg, Spaskovski Darko u kategoriji juniora borbe pojedinačno -61 kg, Vujović Lazar u kategoriji juniora borbe pojedinačno -76 kg, juniorke u borbama ekipno, kadeti/juniori u katama ekipno, mlađe seniorke u borbama ekipno, Suvajčević Stefan u kategoriji mlađih seniora kate pojedinačno, Vukmirović Uroš u kategoriji mlađih seniora kate pojedinačno, Živić Tamara u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno -61 kg, Simović Sofija u kategoriji mlađih seniorki borbe pojedinačno -68 kg, Marić Andrija u kategoriji mlađih seniora borbe pojedinačno -75 kg i Brezančić Vladimir u kategoriji mlađih seniora borbe pojedinačno -84 kg.

 

Kompletni rezultati

Žrebne liste sa rezultatima

Finalni mečevi

Repasaži

Uspešnost

 

POČINJE PRVENSTVO BALKANA ZA KADETE, JUNIORE I MLAĐE SENIORE

19. Prvenstvo Balkana za kadete, juniore i mlađe seniore održava se od 30. novembra do 02. decembra 2018. godine u Dubrovniku, Hrvatska i na kome učestvuje 781 takmičar sa 843 nastupa iz 12 zemalja.

 

Žreb

Tok takmičenja

 

BORAC I PARTIZAN PRVACI PREMIJER LIGA SRBIJE

Završni turniri Premijer lige Srbije za seniore 2018/19 i Premijer lige Srbije za seniorke 2018/19 održani su 17.11.2018. godine u Beogradu.

 

Najuspešnije ekipe u Premjer ligi Srbije za seniore:

1 Borac, Čačak

2 Dinamo, Pančevo

3 Studentski grad, Beograd

 

Najuspešnije ekipe u Premjer ligi Srbije za seniorke:

1 Partizan, Beograd

2 Knjaz, Aranđelovac

3 Studentski grad, Beograd

 

ODRŽANO PRVENSTVO SRBIJE ZA KADETE, JUNIORE I MLAĐE SENIORE

Prvenstvo Srbije za kadete, juniore i mlađe seniore održano je u Beogradu 17. novembra 2018. godine u katama i 18. novembra 2018. godine u borbama.

 

Rezultati Prvenstva Srbije za kadete, juniore i mlađe seniore u katama

Rezultati Prvenstva Srbije za kadete, juniore i mlađe seniore u borbama

 

SRBIJA OSMA NA SVETSKOM PRVENSTVU ZA SENIORE

Na Svetskom prventsvu u karateu za seniore, koje je održano od 06. do 11. novembra 2018. godine u Madridu (Španija) i na kome je učestvovalo 1251 takmičara iz 140 država, reprezentacija Srbije je u generalnom plasmanu zauzela osmo mesto a Jovana Preković je u borbama pojedinačno -61 kg svojila zlatnu medalju i postala prvak sveta.

 

Rezultati

Žrebne liste sa rezultatima

Finalni mečevi

Repasaži

Uspešnost

 

HAVIJER ESKALANTE ODRŽAO SEMINAR U BEOGRADU

 

 

Dana 16. novembra .2018. godine u Beogradu, na Fakultetu za sport – Univerzitet „ Union Nikola Tesla“ predsednik Svetske sudijske komisije gospodin Havier Eskalante održao je seminar za sudije i trenere članove Karate Federacije Srbije.

U skladu sa zakonom o sportu Republike Srbije i pravilnikom o stručnom osposobljavanju, sve sudije i treneri koji žele da produže licencu za suđenje i trenerski rad u Karate federaciji Srbije bili su u obavezi prisustvuju seminaru.

Na Prvenstvu Srbije za kadete, juniore i mlađe seniore i na Premijer ligama Srbije za seniore i seniorke Havije Eskalante je u svojstvu supervizora preneo značajna iskustva sudijama KFS.

 

JOVANA PREKOVIĆ PRVAK SVETA

 

 

Na Svetskom prventsvu u karateu za seniore, koje se održava od 06. do 11. novembra 2018. godine u Madridu (Španija) Jovana Preković je u borbama pojedinačno -61 kg u finalnom meču pobedila takmičarku iz Kine Jin Šaojan sa 8:5, osvojila zlatnu medalju i postala prvak sveta.

 

GENERALNA SKUPŠTINA EVROPSKIH OLIMPIJSKIH KOMITETA

 

 

Predsednik Karate federacije Srbije Slavoljub Piper kao predstavnik Europske Karate Federacije na 47. Generalnoj Skupštini Europskih Olimpijskih Komiteta 09-10. novembra 2018. u Marbeli, Španija, Dr. Thomas Bach, Predsednik Međunarodnog Olimpijskog Komiteta, gospodin Janez Kocijančić, Predsednik Europskih Olimpijskih Komiteta, gospodin Zlatko Mateša, Predsednik Hrvatskog Olimpijskog Komiteta, gospodin Adam Roczek, Predsednik EUSE i gospodin Matjaž Pečovnik, Generalni Sekretar EUSE.

JOVANA PREKOVIĆ U FINALU SVETSKOG PRVENSTVA

Na Svetskom prventsvu u karateu za seniore, koje se održava od 06. do 11. novembra 2018. godine u Madridu (Španija), prvog dana takmičenja Jovana Preković je u borbama pojedinačno -61 kg, nakon pobeda nad Rama Adelonom  sa 1:0, Kochieva Alanom iz Rusije sa 4:0, Factos Jacquelinom iz Ekvadora sa 3:1, Lotfy Gianom iz Egipta sa 5:0 i Coban Mervom iz Turske sa 4:3 stigla do finala gde će se ogledati sa Yin Xiaoyan iz Kine u sisretu za zlatnu medalju.

 

Drugog dana Svetskog prvenstva kata tim Srbije za seniorke u sastavu Đurđević, Maticki i Piperin pobedio je kata tim iz Malezije sa 3:2 i kata tim iz Alžira sa 5:0 a zatim je izgubio od kata tima iz Španije sa 0:5 koji ih je povukao u repasaž gde je pobedio kata tim iz Slovačke sa 5:0 i očekuje ga borba za bronzanu medalju sa kata tomom iz Italije.

 

 

U okviru prvenstva Sveta u Madridu održan je kurs i ispit za sticanje novih sudijskih zvanja, na kojem je učestvovalo i dvoje sudija Karate federacije Srbije gde je Miroslav Ilić je položio ispit i dobio zvanje Referee B – kumite, a Jelena Petrović Judge A – kumite.

 

POČINJE SVETSKO PRVENSTVO ZA SENIORE

Svetsko prventsvo u karateu za seniore, na kome će učestvovati 1251 takmičar iz 140 država, održaće se od 06. do 11. novembra 2018. godine u Madridu (Španija) a reprezentaciju Srbije će predstavljati Mladežić Bojana u katama pojedinačno, Milivojčević Jelena u borbama pojedinačno -50kg, Durmiš Dina u borbama pojedinačno -55kg, Preković Jovana u borbama pojedinačno -61kg, Radičević Marina u borbama pojedinačno -68kg, Vićovac Andriana u borbama pojedinačno +68kg, Đurđević, Maticki, Piperin u katama ekipno za seniorke, Cvrkota, Preković, Vasović, Vićovac u borbama ekipno za seniorke, Suvajčević stefan u katama pojedinačno, Radojević Miloš u borbama pojedinačno -60kg, Joksić Stefan u borbama pojedinačno -67kg, Salapura Đorđe u borbama pojedinačno -75kg, Mijalković Uroš u borbama pojedinačno -84kg, Bitević Slobodan u borbama pojedinačno +84kg, Simović, Todorović i Todorović u katama ekipno za seniore i Anastasios, Brezančić, Joksić, Josipović, Martinović, Tešanović i Trikoš u borbama ekipno za seniore.

 

Prvog dana, 06. novembra 2018. godine na programu su kate pojedinačno za seniore i seniorke, seniori borbe pojedinačno +84kg i -84kg i seniorke borbe pojedinačno +68kg i -68kg.

 

Žreb

Plan takmičenja

 

ODRŽAN KONGRES SVETSKE KARATE FEDERACIJE

 

 

U okviru Svetskog prvenstva za seniore u Madridu je održan i Kongres Svetske karate federacije na kome je učešće uzela i delegacija Karate federacije Srbije na čelu sa predsednikom Slavoljubom Piperom.

 

NAJAVA NACIONALNE PREMIJER LIGE SRBIJE ZA SENIORE I SENIORKE

Nacionalna Premijer liga Srbije za seniore i seniorke održaće se 17. novembra 2018. godine u Beogradu u Hali sportova “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu, ulica Pariske komune 20.

 

Dopis KFS za Nacionalnu Premijer ligu Srbije

 

NAJAVA PRVENSTVA SRBIJE ZA KADETE, JUNIORE I MLAĐE SENIORE

Prvenstvo Srbije za kadete, juniore i mlađe seniore održaće se 17. i 18. novembra 2018. godine u Beogradu u Hali sportova “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu, ulica Pariske komune 20 i to 17. novembra 2018. godine Prvenstvo Srbije u katama za kadete, juniore i mlađe seniore i 18. novembra 2018. godine Prvenstvo Srbije u borbama za kadete, juniore i mlađe seniore.

 

Dopis za Prvenstvo Srbije u katama za kadete, juniore i mlađe seniore

Dopis za Prvenstvo Srbije u borbama za kadete, juniore i mlađe seniore

Plan takmičenja za 18.11.2018.

 

ODRŽAN KUP SRBIJE ZA POLETARCE, PIONIRE I NADE

Kup Srbije za poletarce, pionire i nade održan je 27. i 28. oktobra 2018. godine u Beogradu u Hali sportova “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu i to 27. oktobra 2018. godine Kup Srbije u katama za poletarce, pionire i nade i 28. oktobra 2018. godine Kup Srbije u borbama za pionire i nade.

 

Rezultati za Kup Srbije u katama za poletarce, pionire i nade

Rezultati za Kup Srbije u borbama za pionire i nade

 

NAJAVA KUPA SRBIJE ZA POLETARCE, PIONIRE I NADE

Kup Srbije za poletarce, pionire i nade održaće se 27. i 28. oktobra 2018. godine u Beogradu u Hali sportova “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu, ulica Pariske komune 20 i to 27. oktobra 2018. godine Kup Srbije u katama za poletarce, pionire i nade i 28. oktobra 2018. godine Kup Srbije u borbama za pionire i nade.

 

Dopis za Kup Srbije u katama za poletarce, pionire i nade

Dopis za Kup Srbije u borbama za pionire i nade

Načelni plan takmičenja u borbama

 

IVANA PEROVIĆ OSVOJILA PRVO OLIMPISKO ODLIČJE ZA SRPSKI KARATE

 

Na Trećim letnjim Olimpijskim igrama mladih, koje su održane od 06. do 18. oktobra 2018. godine u Buenos Ajresu u Argentini predstavnica Karate federacije Srbije Ivana Perović osvojila je bronzanu medalju i ujedno prvu olimpijsku medalju za karate.

Ona je u polufinalu poražena od Ruskinje Ane Černiševe nakon odluke sudija, pošto je rezultat nakon borbe bio 0:0. Černiševa je na kraju osvojila srebrnu medalju, a do zlatnog odličja došla je Japanka Sakaji Kokoro.

Treće letnje Olimpijske igre mladih održane su u organizaciji Organizacionog komiteta Olimpijske igre mladih – Buenosaries i Međunarodnog Olimpijskog komiteta (MOK) i na kojima je učešće uzelo 3998 takmičara iz 206 zemalja.

Olimpijske igre mladih predstavljaju elitni sportski događaj za mlade iz celog sveta. Pored sportskih takmičenja Olimpijske igre mladih promovišu i jedinstveni kulturni i obrazovani program koji uključuje pet glavnih tema: Olimpizam; Društvena odgovornost; Razvoj veština; Izražavanje i blagostanje; Zdravi stilovi života. Kao i Olimpijske igre, Olimpijske igre mladih održavaju se svake četiri godine. Prve Letnje Olimpijske igre mladih održane su u Singapuru 2010. godine, dok su prve Zimske Olimpijske igre mladih održane u Austriji 2012. godine.

 

NAJAVA PRVENSTVA BALKANA ZA KADETE, JUNIORE I MLAĐE SENIORE

19. Prvenstvo Balkana za kadete, juniore i mlađe seniore održaće se od 30. novembra do 02. decembra 2018. godine u Dubrovniku, Hrvatska.

 

Bilten

 

ODRŽAN TROFEJ SRBIJE – BEOGRADSKI POBEDNIK

 

Trofej Srbije – Beogradski pobednik održan je 06. i 07. oktobra u Beogradu na kome su učešće uzeli takmičari iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Italije, Makedonije, Nemačke, Rusije, Slovačke, Slovenije i Srbije.

U revijalnom delu a u cilju provere pred svetsko prvenstvo održana su ekipna takmičenja u borbama sa uspesnošću kod seniora: (1) Srbija, (2) Makedonija, (3) Hrvatska, (3) Beograd i (5) Bugarska dok je kod seniorki bio: (1) Srbija, (2) Hrvatska, (3) Makedonija, (3) Moskva i (5) Tuzlanski kanton BiH.

 

Rezultati od 06.10.2018.

Rezultati od 07.10.2018.

 

 

NAJAVA TROFEJA SRBIJE – BEOGRADSKOG POBEDNIKA

Trofej Srbije – Beogradski pobednik održaće se 06. i 07. oktobra 2018. godine u Hali sportova “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu i to 06. oktobra 2018. za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore a 07. oktobra 2018. za poletarce, pionire i nade.

 

Propozicije

Propositions

Raspored takmičenja

 

NAJAVA SVETSKOG PRVENSTVA ZA SENIORE

24. Svetsko prvenstvo za seniore održaće se od 05. do 11. novembra 2018. godine u Madridu, Španija.

 

Bilten

Bilten 2

Bilten 3

 

IZMENE I DOPUNE NORMATIVNIH AKATA KFS

Upravni odbor Karate federacije Srbije je na sednici održanoj 03.09.2018. usvojio određene izmene i dopune Takmičarskog pravilnika, Pravilnika o članstvu i registraciji klubova, takmičara, trenera, ispitivača za zvanja, sudija, lekara i menadžera i Pravilnika o sticanju učeničkih i majstorskih zvanja (pojaseva) koje su podvučene u Izvodu iz tih normativnih akata.

 

Izvod iz normativnih akata KFS sa izmenama i dopunama

Lista kata

 

LICENCIRANJA ZA SVA SLUŽBENA LICA

Nacionalno licenciranje za sva službena lica koja žele da budu angažovana u rad KFS-a, odnosno BKS-a će se održati u subotu 8. septembra 2018. godine, na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, ulica Blagoja Parovića 156, Početak licenciranja je predviđen za 11 časova, a krajnji rok za dostavljanje prijava je 6. septembar 2018. godine.

Beogradski karate savez organizovaće 08. septembra 2018. godine na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, ulica Blagoja Parovića 156 nacionalno licenciranje za sva službena lica (sudije, trenere, ispitivače, lekare i menadžere).

 

Dopis BKS

 

IZVOD IZ IZMENA TAKMIČARSKOG PRAVILNIKA KFS

Upravni odbor Karate federacije Srbije je doneo odluku o izmenama u Takmičarskom pravilniku KFS među kojima su i stavovi člana 21 koji se odnosi na takmičenje u izvođenju kata.

 

Stav koji je glasio:

Takmičari u apsolutnom nivou kod uzrasne kategorije nada izvode majstorske kate, u svakom krugu nova kata, s tim da u borbi za medalju mogu ponoviti katu iz eliminacija, ali ne uzastopno istu. Kod uzrasne kategorije poletaraca, takmičari izvode predučeničke i učeničke kate, i mogu ponavljati katu u svakom četvrtom krugu (moraju znati najmanje tri kate) pri čemu jednu istu katu ne mogu ponavljati uzastopno dok kod uzrasne kategorije pionira takmičari izvode predučeničke, učeničke, teki i majstorske kate, usvakom krugu nova kata, s tim da u borbi za medalju mogu ponoviti katu iz eliminacija, ali ne uzastopno.

menja se i glasi:

Takmičari u apsolutnom nivou kod uzrasnih kategorija pionira i nada nada izvode kate sa oficijelne Kata liste, u svakom krugu nova kata, a kod uzrasne kategorije poletaraca izvode kate sa oficijelne Kata liste i mogu ponavljati katu u svakom četvrtom krugu (moraju znati najmanje tri kate) pri čemu jednu istu katu ne mogu ponavljati uzastopno.

 

Stav koji je glasio:

Kod kata ekipno za poletarce, pionire i nade mogu se izvoditi predučeničke, učeničke, teki i majstorske kate. Poletarci i pioniri mogu ponavljati katu u svakom četvrtom krugu (moraju znati najmanje tri kate), pri čemu jednu istu katu ne mogu ponavljati uzastopno. Kod uzrasne kategorije nada, takmičari u svakom krugu izvode novu katu, s tim, da u borbi za medalju mogu ponoviti katu iz eliminacija, ali ne uzastopno.U katama ekipno u konkurenicji nada u finalu se radi bunkai.

menja se i glasi:

Kod kata ekipno za poletarce, pionire i nade izvode se kate sa oficijelne Kata liste. Poletarci mogu ponavljati katu u svakom trećem krugu (moraju znati najmanje dve kate), pri čemu jednu istu katu ne mogu ponavljati uzastopno a pioniri mogu ponavljati katu u svakom četvrtom krugu (moraju znati najmanje tri kate), pri čemu jednu istu katu ne mogu ponavljati uzastopno. Kod uzrasne kategorije nada, takmičari u svakom krugu izvode novu katu, s tim, da u borbi za medalju mogu ponoviti katu iz eliminacija, ali ne uzastopno.

 

Stav koji je glasio:

Tim u katama sačinjavaju tri takmičera. Svaka ekipa je isključivo muška ili isključivo ženska.

menja se i glasi:

Tim u katama sačinjavaju tri takmičera. Svaka ekipa kod uzrasnih kategorija kadeti/juniori, mlađi seniori i seniori je isključivo muška ili isključivo ženska dok kod uzrasnih kategorija poletaraca, pionira i nada ekipa može biti mešovata i to kod muškog kata tima većinu čine dečaci a kod ženskog kata tima većinu čine devojčice.

 

UZRASNE I TEŽINSKE KATEGORIJE ZA 2018. GODINU

Takmičarska komisija Karate federacije Srbije objavljuje Uzrasne i težinske kategorije za takmičasku 2018./2019. godinu.

Uzrasne i težinske kategorije za 2018./2019.

 

SUSPENDOVAN PREDSEDNIK KARATE KLUBA “WINNER” IZ NOVOG SADA

Upravni odbor Karate Federacije Srbije je na sednici održanoj dana 24.06.2018. godine doneo odluku o izricanju mere SUSPENZIJE Dobrivoju Simiću, predsedniku Karate kluba „Winner“ iz Novog Sada tako što se Dobrivoju Simiću zabranjuje obavljanje funkcije predsednika Karate kluba „Winner“ iz Novog Sada, kao i svih drugih funkcija, aktivnosti i poslova sportskog radnika u karate sportu na teritoriji Republike Srbije. Ova mera važi do pravnosnažnog okončanja disciplinskog postupka koji se vodi pred Disciplinskom komisijom Karate Federacije Srbije.

 

U obrazloženju se navodi da je Upravni odbor Karate Federacije Srbije, na osnovu ovlašćenja propisanih Statutom Karate Federacije Srbije, razmatrao činjenice i okolnosti koje mogu imati za posledicu narušavanje časti i ugleda Karate Federacije Srbije, karate sporta na teritoriji Republike Srbije kao i uznemiravanja sportske javnosti u oblasti karate sporta i sporta uopšte. U tom smislu UO KFS je analizirao ponašanje Dobrivoja Simića, predsednika Karate kluba „Winner“ iz Novog Sada i isto ocenio kao grubo kršenje Statuta Karate Federacije Srbije, grubo narušavanje ugleda Karate Federacije Srbije a samim tim i grubo narušavanje časti i ugleda karate sporta u celini. Posledice koje može imati karate sport zbog takvog apsolutno neprimerenog i protivpravnog postupanja Dobrivoja Simića su dalekosežno štetne posledice. Šteta koju trpi Karate Federacije Srbije i karate sport u celini je već nastupila, a da bi se sprečile dalje štetne posledice uzrokovane ponašanjem Dobrivoja Simića, Upravni odbor Karate Federacije Srbije je ocenio da je opravdano i nužno Dobrivoju Simiću izreći meru suspenzije zabranom obavljanja svih funkcija, poslova i sportskih aktivnosti u karate sportu na teritoriji Republike Srbije. Neophodnost izricinja mere suspenzije u konkretnom slučaju ima osnov u odredbi čl. 25. Statuta Karate Federacije Srbije s obzirom da su protipravnim delovanjem Dobrivoja Simića ozbiljno ugroženi interesi Karate Federacije Srbije, kao i da se u njegovim radnjama stiču sva bitna obeležja osobito teškog disciplinskog prekršaja.

 

Imajući u vidu da je odredbom čl. 20. Disciplinskog Pravilnika Karate Federacije Srbije propisano da za sve disciplinske prekršaje koje izvrše funkcioneri (rukovodioci i predstavnici) i takmičari, odgovornost snose i karate klubovi za koje su isti registrovani u navedenom statusu, Upravni odbor će nakon dostavljanja pisanih izjava Disciplinskoj komisiji u smislu čl. 10 Disciplinskog pravilnika, odlučiti o suspenziji i eventualnim drugim merema prema Karate klubu „Winner“ iz Novog Sada.

 

Vreme trajanja mere suspenzije koja je izrečena Dobrivoju Simiću određeno je do pravnosnažnog okončanja disciplinskog postupka koji se pred Disciplinskom komisijom KFS vodi protiv Dobrivoja Simića zbog disciplinskog prekršaja i grube povrede čl. 25. Statuta KFS. Trajanje mere i sama mera su po svojoj pravnoj prirodi preventivnog karaktera kako bi se sprečilo dalje štetno delovanje Dobrivoja Simića, naročito imajući u vidu njegovu upornost u protivpravnom delovanju kao i jasno izraženu nameru da se naruši čast i ugled Karate Federacije Srbije i ozbiljno ugrozi ugled karate sporta u celini.

 

PRELIMINARNI KALENDAR AKTIVNOSTI KFS ZA 2018/19

Upravni odbor Karate federacije Srbije na svojoj sednici od 24.06.2018. godine usvojio je Preliminarni kalendar aktivnosti KFS za period septembar 2018. – avgust 2019. godine.

 

Preliminarni kalendar aktivnosti KFS za 2018/19